Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Oriol Garcia Quera està enllestint la seva quarta novel·la gràfica ambientada en Olèrdola

Està situada en l’any 1617 i il·lustra la repressió que van patir les sanadores sota l’acusació de ser “bruixes”

dimarts 19 maig 2020

 

Els seguidors de la pàgina de Facebook d’Oriol Garcia Quera ja han pogut veure fins a 30 treballs diferents, entre vinyetes i esbossos, de la quarta novel.la gràfica ambientada en Olèrdola que l’autor està enllestint. Garcia Quera ha aprofitat el confinament per  a tornar a activar-se digitalment i ha volgut oferir aquests dibuixos en primícia. I és que les xarxes socials han estat un vehicle preferent per a mantenir viva la flama de la creació cultural durant aquests dies de suspensió d’activitats presencials, també pels il·lustradors. Així, ja s’ha desvetllat que aquesta novel·la gràfica se situa en l’any 1617, conegut a Catalunya com l’any del gran diluvi. La història ens il·lustra la repressió que van patir les sanadores sota l’acusació de ser “bruixes”, en un ambient de fanatisme religiós.

Després d’apropar-se a la figura de Mir Geribert, d’haver il·lustrat els cessetans i d’acostar-nos un episodi de les guerres carlines, en aquesta quarta novel.la gràfica ambientada en el municipi Garcia Quera ha volgut tractar la persecució de les bruixes perquè sempre li havien atret aquests episodis de “perdedores anònimes”(àudio)

Per la qualitat de la seva obra i rigor, Garcia Quera és considerat un dels més rellevants exponents de la novel·la gràfica històrica. Cuida tots els detalls, amb la voluntat d’acostar-se amb la màxima fidelitat possible a l’Olèrdola d’aquell moment.(àudio)

Garcia Quera ja ha avançat que en la novel.la hi apareixen escenaris naturals i monuments d’Olèrdola que són ben identificables, com la Font de l’Alba, el Molí d’en Coll, la Torre de Moja, així com alzinars de la Muntanyeta o l’església de Sant Miquel del conjunt monumental.(àudio)

Les mesures decretades per controlar el COVID19 i evitar-ne la seva propagació generen incertesa i condicionen el calendari d’activitats culturals. Amb tot, Garcia Quera confia en què   l’obra ja es podrà presentar durant l’octubre o el novembre d’aquest 2020.

Pots escoltar l'entrevista a Oriol Garcia Quera, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola dins del magazín "Penedès en Xarxa" d'aquest dimarts 19 de maig, clicant aquí, a partir del 44'20"

Document Actions