Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Oriol Garcia Quera oferirà divendres la conferència en línia “Bruixes, de l’oblit al mite”, temàtica de la seva quarta novel·la gràfica ambientada a Olèrdola

“Bruixes 1617. L’any del diluvi” ha comptat amb el suport de l’Ajuntament d’Olèrdola

dimecres 17 març 2021

L’Escola de les Dones de la Diputació de Barcelona organitza per aquest divendres, de 18.00 a 20.00h, una conferència en línia del dibuixant i guionista especialitzat en novel·la gràfica Oriol Garcia Quera. La conferència porta per títol “Bruixes, de l’oblit al mite”  i permetrà a Garcia Quera difondre els coneixements que ha obtingut després de la investigació realitzada per a elaborar “Bruixes 1617.L’any del diluvi”, el quart còmic que ha realitzat ambientat a Olèrdola.

Publicat amb el suport econòmic de l’Ajuntament d’Olèrdola a “Bruixes 1617. L'any del diluvi" (2020) Garcia Quera aborda el tema de la bruixeria i com, per tapar interessos econòmics de les elits i sota aquesta acusació de ser bruixes, van ser condemnades a la foguera dones que es dedicaven als remeis medicinals.

Tal i recull el títol, la novel·la gràfica se situa en l’any 1617, conegut a Catalunya com l’any del gran diluvi. La història ens il·lustra la repressió que van patir les sanadores sota l’acusació de ser “bruixes”, en un ambient de fanatisme religiós.

Després d’apropar-se a la figura de Mir Geribert, d’haver il·lustrat els cessetans i d’acostar-nos un episodi de les guerres carlines, en aquesta quarta novel.la gràfica ambientada al municipi Garcia Quera ha volgut tractar la persecució de les bruixes perquè sempre li havien atret aquests episodis de “perdedores anònimes”, tal i com resumia en una entrevista realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola quan Garcia Quera estava enllestint la seva quarta novel·la gràfica vinculada amb Olèrdola.

Per la qualitat de la seva obra i rigor, Garcia Quera és considerat un dels més rellevants exponents de la novel·la gràfica històrica a Catalunya. Ha participat en diversos projectes museogràfics com l'exposició permanent del Museu d'Història de Catalunya, el Parc Arqueològic de les mines de Gavà o el Centre Arqueològic de l'Almoina de València.

En la novel.la Bruixes 1617. L'any del diluvi" hi apareixen escenaris naturals i monuments d’Olèrdola que són ben identificables, com la Font de l’Alba, el Molí d’en Coll, la Torre de Moja, així com alzinars de la Muntanyeta o l’església de Sant Miquel del conjunt monumental.

L'activitat en línia d’aquest divendres és oberta a tot el públic. Per assistir cal omplir aquest formulari

Document Actions