Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participativa resposta dels veïns en les reunions per carrers convocades per l’alcalde

L’alcalde preveu completar fins a 30 reunions a Moja, per després seguir a Sant Pere, Sant Miquel i urbanitzacions

dissabte 01 juliol 2017

Amb la voluntat de conèixer directament les preocupacions dels veïns i exposar la tasca que es fa a l’Ajuntament, l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, està convocant  des de fa unes setmanes reunions veïnals per carrers. Les primeres les ha realitzat a Moja, poble on preveu completar fins a una trentena de reunions d’aquest tipus. Un cop fetes a Moja, aquestes reunions veïnals per carrers es centraran en  Sant Pere Molanta i en Sant Miquel. A les urbanitzacions, el format que es preveu és el d’agrupar les convocatòries.ReunionsVenals1OK.JPG

Les primeres reunions es van fer a finals de maig i la darrera tenia lloc aquest passat dijous, 29 de juny, quan al Casal d’Avis de Moja es reunien veïns dels carrers Sant Jaume, Plana Mitjans, del Sol i d’una part del carrer Germandat, així com de la plaça Major.  Un dels veïns que va participar en la reunió, Josep Rafecas, valorava que estava “la mar de bé” poder exposar a l’alcalde en aquestes reunions les queixes i opinions que tenen els veïns.(àudio)

Habitualment, les reunions es convoquen en carrers que tenen en comú alguna problemàtica o incidència. En aquest cas, es tractava de les molèsties que pot generar una edificació en mal estat que està abandonada. L’alcalde assenyalava que les reunions estan sent molt últis per copsar els suggeriments dels veïns.(àudio)

Un dels temes que centren bona part de les reunions a Moja tenen a veure amb la mobilitat per l’interior del poble. Lucas Ramírez assenyalava que en reunions com les que es mantenen per carrers es pot constatar que als veïns els hi preocupa l’estat del manteniment dels espais públics i serveis com la neteja.(àudio)

L’alcalde assenyala que el format de les reunions afavoreix la proximitat i que la gent se senti més còmode. Així, en aquestes trobades gairebé tots els veïns intervenen i expressen els seus punts de vista, sobre els temes proposats però també aportant altres preocupacions que desitgen que tingui en compte l’acció municipal. Per això, l‘alcalde assenyala que aquestes reunions, a més de ser un exercici de proximitat i de participació, també “són útils i productives per l’Ajuntament” per a poder aplicar amb més elements la millora i manteniment de serveis.

Escolta les entrevistes a Josep Rafecas i a Lucas Ramírez, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions