Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Patés i vins de qualitat han maridat a Moja per la Festa del Most

El maridatge organitzat per Cal Feru i Queviures Mitjans satisfà a la trentena de participants
La sessió tancava el primer cap de setmana de la Festa del Most
La sessió tancava el primer cap de setmana de la Festa del Most

dimarts 22 octubre 2013

Prop d’una trentena de persones podien gaudir diumenge al vespre d’un maridatge de qualitat al Local Nou de Moja. Per tercer any consecutiu, la botiga especialitzada en vins i caves “Cal Feru”, de Sant Sadurní i Queviures Mitjans de Moja han organitzat una sessió de maridatge per les Festes de Most. En aquesta ocasió es tractava de comprovar com combinaven els patés amb diferents vins i caves.

Des de Cal Mitjans es van oferir patés de cérvol amb avellanes, de foie gran d’ànec al pebre amb porto, paté de foie gras d’ànec amb préssec caramel·litzat, foie gras curat reserva i un bloc de foie gras 30% trossos. Als participants al taller se’ls convidava a maridar aquestes menges amb vins variats. Es va poder degustar la malvasia de Sitges “Blanca Subur” 2012, el cavernet souvignon “De Moy Riviere Siete 2011”, un Escumós Brut “Mas Comtal” Premium 2010, i el Semillon francès “Chateu Le Besin” 2009 de Sauternes.maridatge2.jpg

Montse Mitjans, de Queviures Mitjans, expressava la seva satisfacció perquè els participants havien gaudit molt i havien quedat sorpresos de la varietat.(àudio)

Xavi Roig, de Cal Feru, destacava que s’havia fet una selecció de vins i patés diversos per facilitar que els assistents experimentessin.(àudio)

Després d’una explicació sobre característiques dels vins i els patés, es convidava als assistents a fer-se un judici propi de les millors combinacions. Una de les participants en el taller, la Rosa Vives, manifestava que a Moja li convenen activitats com la feta aquesta diumenge al vespre. També assenyalava que entre els assistents hi havia hagut divergències a l’hora de valorar algunes combinacions de productes.(àudio)

Maria Mata, presidenta de las Jove Confraria del Cava, va ser una de les participants en aquesta activitat que tancava el primer cap de setmana de Festes del Most a Moja. Per a ella, la sessió permetia trencar tòpics com el suposat bon maridatge entre paté i vins francesos de Sauternes.(àudio)

Incentivats per la gran acceptació rebuda, Cal Mitjans i Cal Feru tenen la intenció de donar continuïtat a aquestes sessions de maridatge en les festes del Most de Moja dels propers anys.

Escolta les entrevistes relacionades amb el maridatge, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions