Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pel govern municipal “a l’oposició li falta criteri” quan critica la transparència de l’Ajuntament

Assolits el 100% dels requisists de transparència d’Infoparticipa, ara l’objectiu fixat és el certificat europeu ITA
Xavier Serramià, portaveu del govern municipal
Xavier Serramià, portaveu del govern municipal

dimarts 08 març 2016

El govern municipal ha mostrat la seva satisfacció després de confirmar-se que el web municipal compleix el 100% dels criteris de transparència que avalua el segell Infoparticipa, atorgat per la Universitat Autònoma de Barcelona. Xavier Serramià, regidor de TIC i portaveu del govern,recordava que des de l’Ajuntament d’Olèrdoa feia prop de 2 anys que es treballava per assolir cadascun dels 52 requisits avaluats que certifiquen complir amb un nivell d’excel.lència en aquest àmbit de la gestió transparent. El portaveu del govern municipal ha indicat que aquesta valoració que atorga un organisme extern contrasta amb les crítiques de manca de transparència i d’informació que reben per part de l’oposició. Segons Serramià, això demostraria que a l’oposició “li falta criteri” i recordava que molta de la informació que demana l’oposició la tenen al seu abast només consultant el web.(àudio)

Ara l’objectiu que s’ha fixat l’Ajuntament d’Olèrdola és el d’assolir els Índexs de Transparència (ITA) que elabora i publica Transparència Internacional Espanya . Són indicadors  exclusivament dirigits a mesurar el nivell de transparència de les corresponents institucions públiques a través de l'avaluació de les dades i la informació que fan pública a la seva pàgina web a partir de 80 indicadors.

Transparència Internacional avalua la transparència dels 110 ajuntaments de més població d'Espanya a través d'un conjunt de 80 indicadors.Malgart l’exigència que es demana està pensada per a ajuntaments amb molts més recursos, l’Ajuntament d’Olèrdola s’ha marcat el propòsit d’assolir aquests Índexs de Transparència. (àudio)

Serramià destacava que Olèrdola és l’únic muncipi del Gran Penedès que compleix el 100 % dels criteris d’Infoparticipa, i molt probablement l´únic de menys de 5.000 habitants en assolir-los arreu de Catalunya. Es dóna el cas que la majoria dels ajuntanments no arriben a l’aprovat,el 50%, la qual cosa s’explicaria perquè encara a nivel municipal no es dóna la importància que té la transparència, malgrat l’existència d’una llei que així ho obliga. Serramià també afegia que un altre motiu és “la baixa exigència de la població en aquests municipis a l’hora de demanar als seus ajuntaments que siguin transparents”.(àudio)

El portaveu del govern municipal també ha indicat que el 100 % del segell Infopartcipa s’ha pogut assolir malgrat regidors de l’oposició no hagin faciltat dades del seu patrimoni, informació que també s’avalua en aquest segell.

Document Actions