Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Per l’alt risc d’incendis forestals es restringeix l’accés als parcs del Garraf, Olèrdola i Foix

Es tanquen totes les zones d’aparcament i es regulen els accessos

dimecres 11 agost 2021

 

A partir de la mitjanit d’aquest dimarts, 10 d’agost, s’ha activat el Pla Alfa 3 de restricció d’accés al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i als parcs del Garraf, Olèrdola i Foix, de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, segons ha determinat el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a causa de la previsió d’altes temperatures i alt risc d’incendi forestal pels propers dies.

D’acord amb el Pla Alfa 3, el més alt dins el procediment operatiu que té establert el Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals desplegats sobre el territori, quedaran tanquen totes les zones d’aparcament i es regularan els accessos així com les pistes forestals d’aquests espais naturals.

L'activació del Pla Alfa, per part dels Agents Rurals, ve donada pel mapa de perill diari d'incendi forestal i altres eines d'anàlisi de risc. En funció de les situacions de perill es gradua en una escala de 4 Nivells operatius, de 0 a 3, per cada comarca.  

Document Actions