Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola congela impostos i no rebaixa subvencions ni serveis

Les ordenances fiscals i el pressupost es van aprovar amb els vots favorables d'ApO-PM i el vot contrari de CiU
Moment del ple d'aquest dimarts al vespre
Moment del ple d'aquest dimarts al vespre

dimecres 06 novembre 2013

En un a densa sessió celebrada aquest dimarts al vespre, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat les ordenances fiscals i el pressupost pel 2014, amb els vots a favor d’APO-PM i el vot en contra del grup de CiU. A l’hora d’explicar la proposta d’ordenances, Josep Tort, alcalde d’Olèrdola i regidor d’hisenda, destacava que per quart any es congelaven els impostos. L’única excepció és l’impost de vehicles en aquells cotxes de major potència. Tot i així, només se’ls imputa un 1’2% de puja equivalent a l’IPC. Pel que fa a les taxes, a proposta de la Mancomunitat, s’aplica un increment del 5% en la de recollida de brossa, mentre que en la de l’aigua es mantenen els imports en el tram de consum majoritari i es puja a partir dels consums més elevats.

Una de les novetats en els tributs pel 2014 és que per l’autorització de llicències especials per activitats amb ànim de lucre, es cobrarà les despeses de tramitació de l’expedient. També el cost per hora dels agents municipals, en cas de ser requerir-ho l’activitat.

L’alcalde explicava que es congelen impostos que afecten a tothom, com l’IBI, perquè no es volia incrementar la pressió fiscal.(àudio)

Des del grup municipal de CiU, el seu portaveu, Josep Maria Sánchez, explicava que votaven en contra perquè no havien participat en l’elaboració de la proposta. També qüestionava que congelar impostos signifiqués no augmentar la pressió fiscal, perquè el poder adquisitiu dels veïns ha disminuït. Des de CiU s’insistia de nou en reclamar un replantejament del sistema de recollida porta a porta perquè entenen que suposa un greuge comparatiu amb els nuclis que no tenen aquest sistema de recollida. En declaracions a l’emissora municipal de ràdio, la regidora Mari Carme Villanueva, de CiU, també valorava que el porta a porta no el fan la majoria de veïns dels nuclis on hi està implantat.(àudio)

Des del govern es va recordar que l’estalvi del porta a porta repercuteix a tot el municipi. També s’afegia que cada any és més car portar la brossa a l’abocador.

D’altra banda, el pressupost també es va aprovar amb els vots a favor d’ApO-PM i el vot en contra de CiU. Puja a 3 milions 834 mil euros, la qual cosa suposa prop d’un 15% menys que la xifra aprovada per aquest 2013. Amb tot, l’alcalde destacava que s’havia assolit no incrementar la pressió fiscal, mantenir els serveis que presta l’ajuntament i el suport que reben les entitats a través de subvencions. Tot, en bona part gràcies a la “racionalització de la despesa”. Una de les novetats rellevants és la introducció d’una partida inicial de 25 mil euros que es destinarà a subvencionar a empreses que contractin a veïns d’Olèrdola en situació d’atur.(àudio)

En el capítol de personal, Tort explicava que s’assolia una rebaixa de 30mil euros per disminucions en partides com el complement de productivitat als treballadors o estalvis en aportacions als regidors. En despesa corrent l’estalvi se situa entorn els 95 mil euros.

Des del grup municipal de CiU es va subratllar que no s’havia participat en la proposta i es va qüestionar la previsió de 34.000 euros per destinar-los a les pagues de productivitat dels treballadors. CiU també considerava que els pressupostos expressen que estan “aturades les inversions reals”.(àudio)

Des del govern es va posar l’accent en què les inversions s’havien fet en millores que permetien estalvis, com l’enllumenat. L’alcalde apuntava que, quan hi hagi l’assignació de fons de la Diputació i de la Generalitat, es finançarien els projectes planificats.

En propers serveis informatius ampliarem altres notícies d’interès sorgides del ple, com la presa de possessió de Juanma Samblás com a nou regidor, o l’aprovació de la moció d’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència(AMI).

Escolta l'entrevista a Josep Tort, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta l'entrevista a Mari Carme Villanueva, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions