Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Per segon any consecutiu, s’elabora vi amb raïm de la vinya experimental de la Muntanyeta

El Grup d’Explotacions Vinícoles reuneix a viticultors de la DO Penedès que experimenten tècniques
Reunió del grup, divendres a Moja
Reunió del grup, divendres a Moja

dimarts 03 desembre 2013

El Grup d’Explotacions Vínicoles del Penedès es reunia aquest divendres al Centre Cívic La Xarxa de Moja per a valorar els resultats del vi obtingut en la vinya experimental que gestionen, cedida per l’Ajuntament d’Olèrdola, a la finca municipal de la Muntanyeta.

Aquest és el segon any que s’obté vi d’aquesta vinya, en la varietat souvingon blanc. Un els viticultors que participen del grup és Joan Montané, veí d’Olèrdola. Pels integrants del grup el treball que es fa és molt útil perquè comparteixen i intercanvien experiències de millora en el conreu de la vinya gràcies al treball en la vinya experimental. (àudio)

Des de l’any 2010, l’Ajuntament d’Olèrdola té arrendats de forma gratuïta 9.000 metres quadrats de la Muntanyeta, al Fondo de les Moreres, perquè els viticultors del grup puguin fer els seus treballs experimentals. La vinya experimental va estar durant 10 anys en uns terrenys situats al polígon industrial de Sant Pere Molanta, també cedits per l’Ajuntament d’Olèrdola. Amb el canvi d’emplaçament, el grup va voler ampliar els seus treballs i ha passat també a incorporar l’experimentació en l’elaboració de vins, no només en el conreu de la vinya. Això ha suposat un salt endavant molt important pel grup perquè ha permès que els viticultors tinguin més elements de judici sobre el treball d’elaboració dels vins. (àudio)

El grup va optar pel souvignon blanc perquè volien experimentar amb una varietat diferenciada de les que habitualment treballen els viticultors del Penedès. Aquest any ja han valorat que al raïm li va faltar maduració abans de ser collit. (àudio)

Des de l’Ajuntament d’Olèrdola s’ha refermat el compromís amb la continuïtat de la vinya experimental i es destaca que la feina que es pot fer en aquests terrenys municipals acaba sent beneficiosa pel conjunt de pagesos.

Escolta l'entrevista a Joan Montané, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions