Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Per tercer any consecutiu es subvencionarà a les empreses que contractin persones desocupades

Les bases de la convocatòria les va aprovar l'Ajuntament en la sessió de ple d’aquest dilluns a la nit
Moment del ple d'aquest dilluns
Moment del ple d'aquest dilluns

dilluns 28 desembre 2015

 

Amb els vots favorables dels grups d’ApO i de CiU i el vot en contra d’ERC, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat aquest dilluns a la nit les bases reguladores de la convocatòria de subvencions a empreses del municipi que contractin persones desocupades.  La regidora de promoció econòmica i 1a Tinent d’Alcalde, Arantxa Torres, va presidir la sessió com alcaldessa accidental per absència de Lucas Ramírez per motius personals. Torres recordava que era el tercer any que l’Ajuntament aprovava una convocatòria d’aquest tipus amb l’objectiu d’afavorir de manera activa la recuperació econòmica al municipi. Les bases segueixen prioritzant aturats de llarga durada i suposen subvencionar el 50% del sou brut d’un treballador durant un màxim de 6 mesos. Enguany es limita a 5 els treballadors que com a màxim poden rebre la subvenció per empresa. També es modifiquen els terminis de presentació de les sol·licituds, fixant el 31 d’octubre com a  data màxima de contractació.

ERC hi va votar en contra qüestionant la limitació de terminis i fent incidència en contemplar també que se subvencionin contractes indefinits o superiors  a la durada que ara s’estableix com a requisit en la convocatòria, que és de 3 a 6 mesos. El govern indicava que estudiaria la proposta i va anunciar que la procuraria incloure en la propera convocatòria, per bé que assenyalava que els primers contractes d’una persona en incorporar-se a una  empresa no acostumaven mai a ser indefinits.

Un altre acord del ple, en aquest cas per unanimitat, va ser canviar a les 8 del vespre l’hora d’inici de les sessions plenàries.

En el ple també es va donar compte de l’informe trimestral de tresoreria que recull que la mitjana de pagament de les 558 factures satisfetes en aquest període ha estat de 22 dies.

Totes les mocions incloses en l’ordre del dia van ser aprovades. Amb els vots d’ApO i CiU i el vot en contra d’ERC, es va aprovar recomanar que les entitats del municipi que rebin subvenció municipal anunciïn els seus actes al menys en català. També s’estableix que l’Ajuntament donarà suport lingüístic a les entitats que ho necessitin en la mesura de les seves possibilitats. La moció tenia el seu origen en un text presentat per ERC en l’anterior ple ordinari, rebutjat per ApO i CiU, que enlloc de “recomanar” fixava que les entitats publicitessin els seus actes al menys en català.

També es va aprovar, amb una única abstenció de la regidora Eva Ruiz, la moció de suport als imputats per la consulta del 9N. La moció de suport a la declaració independentista del Parlament de Catalunya va ser aprovada amb els vots favorables d’ERC,  CiU i de tres regidors d’ApO. Eva Ruiz va votar en contra i Jaunma Samblás  es va abstenir.

Per unanimitat es va aprovar la moció que acorda que l’Ajuntament pagarà directament els tributs a l’Agència Tributària de Catalunya “tan aviat com sigui possible”. ERC va lliurar un informe que avalaria que ara es pot fer aquest ingrés, però el secretari va assegurar que “la legalitat ara mateix no ho permet”.

Bona part del seu torn de l’apartat de precs i preguntes el va dedicar CiU a preguntar de nou per qüestions ja fetes en el ple del 28 de setembre i que, segons assenyalava Josep Sánchez, no havien rebut resposta. CiU i ERC van coincidir en detallar “ irregularitats” i incompliments de l’empresa adjudicatària en la gestió de les escoles bressol en matèria de contractació laboral, plans de prevenció, sanitat, compromís de dotació de material o compliment  del pla didàctic. Fina Mascaró, portaveu d’ERC, manifestava que sobtava “que no s’hagin aplicat sancions” a l’empresa.

ERC també  va fer un prec a l’equip de govern perquè  revisi l’expedient d’urbanització del carrer Major de Sant Miquel i s’eviti  la “ judicialització” del conflicte. ERC creu que l’aval de l’empresa que va fer fallida l’hauria d’haver dedicat l’Ajuntament a les obres d’urbanització, la qual cosa hagués suposat que les contribucions que van pagar els veïns fossin molt inferiors a les satisfetes.

CiU va proposar per urgència el debat d’una moció de suport al Pacte de Berà, que reclama la gratuïtat de l’Ap7. El tema va quedar sobre la taula per al seu estudi i tractament en la propera sessió ordinària de ple.

Pots escoltar l'enregistrament íntegre del ple a l'apartat de ràdio a la carta

Document Actions