Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Per utilitzar les deixalleries 121 habitatges rebran el 25% de la taxa d’escombraries

Sumant els locals industrials i els comerços les sol·licituds de bonificació acceptades per l'Ajuntament han estat 133

divendres 15 febrer 2013

L’ús continuat de les deixalleries té recompensa a Olèrdola. Fins a 121 habitatges que han acreditat l’ús de les deixalleries un mínim de 24 cops durant el 2012 rebran una bonificació del 25% de l’import de la taxa d’escombreries. Aquests 121 habitatges són el gruix de les sol·licituds de bonificacions presentades fins el passat 1 de febrer a l’Ajuntament d’Olèrdola, data en què finalitzava el termini de presentació. Es van presentar 134 peticions i només una va ser denegada per no complir els requisits. La resta corresponen a locals industrials i comerços. Cristina Badell, tècnica de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola, recordava que cadascun d’aquests habitatges rebrà en els propers dies aquest 25% de la taxa, que suposa un retorn de 31 euros.(àudio)

En sessió celebrada aquest dilluns, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Olèrdola aprovava la concessió d’aquestes bonificacions. Entre habitatges, locals industrials i algun comerç, la quantitat que l’Ajuntament subvenciona per aquest concepte puja a 5.000 euros.

Les xifra d’habitatges que acrediten aquest ús continuat de les deixalleries té una tendència a l’alça, però es va notar un increment considerable a partir del 2009, quan es va fer una campanya porta a porta de foment de l’ús de les deixalleries. (àudio)

L’ús de recursos que faciliten una gestió dels residus respectuosa amb el medi ambient hauria de partir de la consciència ciutadana. Amb tot, incentius com aquesta bonificació són un punt afegit més que serveix d'estímul per a que aquest recurs mediambiental sigui més utilitzat, tal i com recorda Cristina Badell (àudio)

Els veïns d’Olèrdola disposen de les deixalleries de Daltmar, del polígon de Sant Pere Molanta i la de Vilafranca, situada molt a prop de nucli de Moja. La cartilla acreditativa de l’ús es recull a l’Ajuntament d’Olèrdola. Cal fer aquest mínim de 24 usos l’any per poder accedir a la bonificació.

Escolta l'entrevista a Cristina Badell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions