Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pere Mitjans i Paqui Paredes es jubilen després de tota una vida laboral al Bar Avinguda de Moja

Expressen agraïment per la fidelitat dels clients i ara esperen llogar l’establiment perquè el bar pugui continuar obert
Paqui Paredes i Pere Mitjans
Paqui Paredes i Pere Mitjans

divendres 13 agost 2021

Pere Mitjans i Paqui Paredes estan vivint amb molta emotivitat i amb sensacions barrejades les seves darreres hores de treball actiu abans de la jubilació, després de tota una vida laboral al Bar Avinguda de Moja. Senten agraïment per la resposta rebuda pel poble i un gran orgull per la feina feta, però també certa tristesa perquè no oculten que trobaran a faltar als clients. Aquest dissabte completaran el seu darrer dia de treball al bar. Enrere quedaran 48 anys de treball al bar Avinguda en el cas de la Paqui. I un vincle de 53 anys, des de l’ obertura del bar per part dels seus pares, en el cas de Pere Mitjans. Ella aquesta setmana ha fet 65 anys i ell ja en té 69.

Darrera la barra i en el menjador, aquests darrers dies són ben visibles al bar cartells que agraeixen als clients la seva fidelitat, “haver estat en tots aquests anys a la nostra vida” i haver-se convertit en una gran família. Amb aquesta sensació predominant d’agraïment, Paqui Paredes confessava que havia passat dues setmanes “molt dolentes” assimilant el comiat. Emocionada, explicava en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola que “no pensava que la gent ens estimés tant”, en referència a les nombroses mostres d’afecte que estan rebent aquests darrers dies.(àudio)

Pere Mitjans se sent content i orgullós per haver mantingut en funcionament durant 53 anys un establiment que van fundar els seus pares. Si això ha passat és que “els hem tractat bé als clients”. Mitjans també feia referència a l’edat, a la necessitat de descansar  i a les complicacions d’una operació de maluc per a explicar la decisió de la parella de jubilar-se en aquests moments.(àudio)

Les seves dues filles sempre que ha calgut han ajudat al bar. Però tenen la seva professió i van declinar continuar amb el negoci dels pares. La Paqui recorda que “és una feina molt esclava” i comporta moltes hores de dedicació cada dia. Ara esperen que podran llogar l’establiment i que el bar continuï obert. (àudio)

Pere Mitjans explica que un cop jubilat podrà dedicar més temps a aficions com la de col.leccionar plaques de cava o ordenar les fotografies familiars. Paqui sí que manifestava que trobarà molt a faltar parlar amb els clients.(àudio)

Des  de que va obrir portes la Setmana Santa de 1968, el Bar Avinguda ha estat testimoni i en ocasions protagonista de la vida social del poble. L'establiment ha estat punt de reunió de Moja i ha fidelitzat una clientela que ha anat més enllà del municipi. Al bar es va fundar l’AE Moja i el club BTT “El Bressol”. Pere Mitjans i Paqui Parades asseguren que tenen tantes anècdotes viscudes al bar que podrien escriure un llibre. Això sí, sense fer públiques les nombroses confidències que han rebut de clients en tots aquests anys de complicitat amb la parròquia del bar. I és que al llarg de la seva trajectòria han aplicat la màxima “d’escoltar i no explicar”.  

Escolta l’entrevista a Paqui Pardes i a Pere Mitjans, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions