Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pere Sadurní obté un dels reconeixements "Collita 2013" que atorga l’Institut d’Estudis Penedesencs

Es reconeix la tasca de recerca de Sadurní en història local i l’aportació feta al coneixement del folklore penedesenc
Pere Sadurní en el moment de rebre el premi
Pere Sadurní en el moment de rebre el premi

dimarts 14 maig 2013

L’olerdolenc Pere Sadurní ha rebut un dels reconeixements culturals “Collita 2013” que atorga l’Institut d’Estudis Penedesencs. El lliurament dels guardons tenia lloc aquest passat divendres, dins de la III Festa de la Cultura al Penedès, celebrada enguany a l’escola de Música Pau Casals del Vendrell.

Sadurní ha rebut el reconeixement “Emili Giralt” de recerca “per la seva labor constant de recerca i aplec de tots els elements d’arqueologia i la història local de Sant Pere Molanta i, especialment, per la seva inestimable aportació en molts aspectes del folklore i del vocabulari penedesenc relacionat amb la vinya i el vi”.

Pere Sadurní té 86 anys d’edat i és molt conegut al municipi per la seva intensa activitat de promotor cultural i de compromís amb la comunitat. Va ser fundador del Club 7 a 9,del CFP Sant Pere Molanta, impulsor i director de la Revista Font-tallada, i autor de recerques que han permès conèixer detalls del patrimoni cultural del Penedès i de la història de Sant Pere Molanta i d’ Olèrdola. La seva implicació amb el municipi, però, depassa l’àmbit cultural. I és que també ha estat regidor de l’Ajuntament i ha exercit com a jutge de pau. L’any 2004 va rebre la placa de reconeixement del premi Rossend Montané.

Pere Sadurní es mostrava molt satisfet per aquest reconeixement rebut divendres i explicava que no s’ho esperava.(àudio)

Sadurní és autor de dos volums recopilatoris de folklore del Penedès. També va elaborar un estudi sobre el vocabulari del vinyater penedesenc i l’any 2007 presentava el volum “Sant Pere de Palau Moranta”, que conté fins a 1.300 referències de l’edat medieval penedesenca. Sadurní va ser president del l’Institut d’Estudis Penedesencs durant 2 anys i valorava que el treball que fa aquesta entitat en suport a la difusió i promoció de la cultura del Penedès és molt important.(àudio)

Sadurní va tenir un actiu paper en el desenvolupament i consolidació del butlletí Font-tallada. Ja no és el director, però hi continua col.laborant de forma periòdica.(àudio)

En la Tercera Festa de la Cultura del Penedès també va ser guardonat Joan Descals, en l’apartat de “reconeixement Pau Casals de trajectòria i compromís cultural”. Joaquim Budesca va rebre el “reconeixement Santiago Rusiñol de les Arts”; i l’ADF Clot de Bou rebia el “reconeixement Teresa Basora de promoció i divulgació cultural”.

Escolta l'entrevista a Pere Sadurní, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions