Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Portes obertes a la Torre medieval i a la capella romànica de Sant Cugat de Moja aquest diumenge

En horari d’11 a 13h. La capella obre els dos primers diumenges de mes gràcies al treball voluntari de Pere Mitjans
Pere Mitjans mostrant el llibre de visites de la capella
Pere Mitjans mostrant el llibre de visites de la capella

dijous 29 febrer 2024

 Qui vulgui conèixer dues joies patrimonials del Penedès que estan molt a la vora l’una de l’altra, sense sortir del nucli històric del poble de Moja, aquest diumenge té l’oportunitat de fer-ho. I és que d’11 del matí a la una del migdia tindran les seves portes obertes la Torre medieval de Moja i, a molt pocs metres, la capella romànica de Sant Cugat de Moja

Les portes obertes a la capella es realitzen els dos primers diumenges de mes, des de 2018, gràcies al treball voluntari de Pere Mitjans, conegut veí de Moja que regentava el Bar Avinguda. Va fer el pregó de la Festa Major davant de la capella l’any 2018 i en veure que el monument estava tancat, es va oferir per obrir-lo. I des de llavors, el seu compromís fent aquest acte desinteressat s’ha mantingut amb constància. Només la pandèmia, del març a juliol de 2020,  i una operació de maluc, l’any 2019, van fer que Mitjans faltés a la seva cita.

La gran majoria de visitants són del municipi i de la resta del Penedès. Però també han visitat la capella turistes provinents de  països com Argentina. (àudio)

Entre les visites que ha rebut aquests anys la capella, Pere Mitjans destaca la de la neta de Ferrer Pino, l’artista que va pintar l’absis de la capella de l’església en dues ocasions. Primer l’any 1921 i després dins de les actuacions de recuperació de l’església un cop el temple va deixar de ser utilitzat com a taller mecànic durant la guerra civil.(àudio)

Pere Mitjans és tot un agent actiu en la difusió del patrimoni local. És minuciós i porta al dia un llibre de visites, on anota incidències i curiositats  del dia, incloent la situació meteorològica i la signatura dels visitants.(àudio)

Visita Torre

Aquest diumenge 3 de març es pot visitar  de forma gratuïta la Torre, d’11h a 13h, dins de les visites que organitza l’Ajuntament. Si voleu conèixer la història d’aquesta emblemàtica construcció  en més profunditat, el diumenge 10 de març a les 12h s’oferirà una visita guiada, també gratuïta, amb inscripció prèvia a turisme@olerdola.cat.

Escolta l’entrevista a Pere Mitjans, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions