Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Positiva incidència de la campanya de foment de l’ús del cinturó de seguretat a Olèrdola

La campanya ha inclòs formació pels 478 infants de les dues escoles i en els controls s’han fet 62 avisos i 16 denúncies
Xavier Serramià, regidor d'Ensenyament i Governació; i Marià Villanueva, agent municipal
Xavier Serramià, regidor d'Ensenyament i Governació; i Marià Villanueva, agent municipal

divendres 22 novembre 2013

La campanya de foment de l’ús del cinturó de seguretat en els vehicles, realitzada a Olèrdola des de juny i fins l’octubre, ha tingut una incidència positiva. Conductors que s’havien relaxat en l’ús d’aquest element obligatori de seguretat han corregit la seva conducta. Així ho asseguren els agents municipals d’Olèrdola, que han estat els encarregats de realitzar aquesta campanya organitzada per l’Ajuntament.

Tal i com ha recordat Xavier Serramià, regidor d’Ensenyament i de Governació, la campanya es va plantejar després de que els agents municipals detectessin que veïns del municipi no feien ús del cinturó o dels sistemes reglats de retenció, especialment en els desplaçaments curts per l’interior del municipi. A més de ser una infracció, no fer ús d’aquests sistemes suposa un perill. Abans de sancionar, l’Ajuntament va decidir impulsar una campanya de sensibilització que incidia directament en els conductors, però també en els infants. Així, s’han fet controls en diferents vies del municipi i els agents també han impartit activitats formatives a les escoles.

Marià Villanueva, un dels agents que ha realitzat la campanya, resumia que s’havien registrat fins a 62 avisos i s’havien imposat 16 denúncies. La campanya no tenia ànim recaptatori i posava l’accent en conscienciar de la necessitat de fer ús del cinturó.(àudio)

La reacció dels conductors advertits ha estat molt positiva, tal i com explicaven Xavier Serramià i Marià Villanueva.(àudio)

La campanya formativa ha arribat als 478 infants dels dos CEIP, amb materials i explicacions adaptats a cada franja d’edat. Els infants s’han mostrat molt receptius i ben conscients de que cal anar amb cinturó o amb cadireta, si calgués, dins del cotxe.(àudio)

Els agents municipals es mantindran atents, vetllant pel compliment d’aquesta obligació. En funció del que es detecti, es valorarà si cal fer en un futur una nova campanya.(àudio)

Les xerrades es van fer a les escoles Rossend Montané de Sant Pere Molanta i Circell de Moja. A les escoles bressol, els agents municipals van distribuir el material editat en motiu d’aquesta campanya de sensibilització.

Escolta l'entrevista a Xavier Serramià i a Marià Villanueva, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions