Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presència de l’ANC d’Olèrdola en les festes majors del municipi

Estan organitzant desplaçaments en autocar des d’Olèrdola per anar l’11 de setembre a Barcelona
Parada de l'ANC diumenge al vespre a Moja
Parada de l'ANC diumenge al vespre a Moja

dimarts 29 juliol 2014

 

L’Assemblea Nacional Catalana té ben activats els seus nuclis territorials en els preparatius de la Via Catalana per a l’11 de Setembre d’aquest 2014. El cas d’Olèrdola és paradigmàtic d’aquesta forta implicació de les assemblees locals de l’ANC. El seu activisme no fa vacances i estan en les festes majors del municipi. Aquest passat cap de setmana han muntat parada en diferents actes de la Festa Major de Moja. Per aquest cap de setmana preveuen fer-ho a la de Daltmar i també planifiquen ser presents en la Festa Major de Sant Pere Molanta, a mitjans d’agost.

Fina Mascaró, de l’assemblea territorial de l’ANC, explicava que el propòsit d’aquesta presència és el de facilitar directament informació als veïns interessats.(àudio)

Des de l’ANC es persegueix que la  “V” de l’11 de setembre, sigui la mobilització més massiva de la història del país. Consistirà en fer una gran “V” humana a les 17.14h, tenint com a vèrtex la Plaça de les Glòries omplint de gent la Gran Via de les Corts Catalanes i la Diagonal fins a la Plaça Sarah Bernhardt (inici del túnel de plaça Cerdà) i la Plaça Pius XII respectivament.

En aquestes parades que munta a les festes majors, fan una crida a  tothom que vulgui formar-ne part a què s’ins­crigui mitjançant l’ANC d’Olèrdola.Les territorials de l’Alt Penedès formaran el tram 7 de la Via Catalana del 2014, situat a l’Avinguda Diagonal. L’ANC també segueix recollint adhesions de la campanya “Signa un vot” i ja ha començat a omplir les 119 places d’autocar que té concertades per a desplaçar-se a Barcelona des d’Olèrdola el proper 11 de setembre.(àudio)

El tiquet pels autocars té un preu de 10€ i es pot sol·licitar per correu electrònic, a l'adreça olerdola@assemblea.cat, o bé trucant al 670 919 723. La inscripció a la “V” de l’11 de setembre també es pot fer a través del web www.araeslhora.cat, omplint el for­mulari i confirmant la participació a través del correu electrònic abans de 24 hores per tal que la inscripció sigui vàlida. En un mateix correu es poden apuntar fins a un màxim de 5 persones. Per poder organitzar la senyera humana que enviï el mis­satge al món en forma de “V”, es posen a la venda samarretes grogues i vermelles que es podran comprar per 15€ i que van dins un lot amb altres productes. La campanya fa una crida a tothom qui vulgui participar a la Via Catalana 2014 a comprar la samarreta i així ajudar a l’organització i a la campanya que ha de dur a guanyar un país nou el 9 de novembre. Aquestes samarretes ja estaran disponibles aquest cap de setmana en la Festa Major de Daltmar.

Aquest dimarts fa tot just un any que es fa constituir l’ANC d’Olèrdola. Mascaró recorda que des de llavors han fet un treball intens com va quedar de manifest en la presentació el mes passat de les ANC de l’Alt Penedès, en un acte fet al castell d’Olèrdola. Fina Mascaró recorda que treballen perquè la consulta és faci i surti el doble sí. (àudio)

Després de l’11 de setembre, l’ANC també organitzar un recital al municipi de Núria Feliu. Serà el proper 12 d’octubre, a Sant Miquel, coincidint amb els actes de la Festa Major d’aquest poble d’Olèrdola.

Escolta l'entrevista a Fina Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions