Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dissabte a la tarda es presenta el llibre “Sant Jaume de Moja. Història i vida d’un poble i d’una parròquia. 1939-2008”

A les 19.00h, al jardí de la capella romànica de Sant Cugat de Moja
Mossèn Josep Puig és el rector de la parròquia de Sant Jaume de Moja des de fa 40 anys
Mossèn Josep Puig és el rector de la parròquia de Sant Jaume de Moja des de fa 40 anys

dimecres 14 setembre 2022

 

Conèixer l’activitat d’una parròquia pot ser una bona manera d’apropar-se a la història del poble que l’acull. A Moja aquest estret vincle entre parròquia i poble es pot comprovar gràcies al llibre “Sant Jaume de Moja. Història i vida d’un poble i d’una parròquia. 1939-2008”. L’acte de presentació del llibre s’ha programat aquest dissabte 17 de setembre, a les 19.00h, al jardí de la capella romànica de Sant Cugat de Moja.

L’acte l’organitza el Consell Pastoral, compta amb el patrocini de la parròquia de Sant Jaume de Moja i la col·laboració de l’Ajuntament d’Olèrdola i d’empreses del municipi. Mossèn Josep Puig, rector des de fa 40 anys de la parròquia Sant Jaume de Moja, ha explicat en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola que el llibre recull aquesta història de la parròquia gràcies a la conservació dels fulls parroquials, permetent repassar “què es feia i quines activitats s’oferien al poble”.(àudio)

Un dels aspectes destacats que han marcat la història de la parròquia a partir de 1939 va ser la continuada tasca de restauració del temple. En el llibre també s’hi detallen activitats nascudes sota el caliu de la parròquia, com l’Orfeó o el grup de teatre.(àudio)

Mossèn Josep Puig diferencia dos apartats en el llibre. En un es compta amb el relat de l’activitat de la parròquia, amb els fulls parroquials; i en un segon apartat s’amplia aquesta activitat cultural promoguda amb l’impuls de la parròquia. Aquesta segona part s’ha pogut incloure gràcies, especialment, a l’aportació d’un veí que ha conservat els materials que li va llegar el seu tiet. (àudio)

 Escolta l’entrevista a mossèn Josep Puig, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant  aquí

Document Actions