Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentades 222 sol·licituds de bonificació de la taxa d’escombraries a Olèrdola per ús continuat de les deixalleries

Per fer autocompostatge casolà, rebran bonificació 32 habitatges. L'Ajuntament destaca que les dades de sol·licituds consoliden una tendència a l’alça
Maria Salom, educadora ambiental de la Mancomunitat, i Cristina Badell, tècnica de Medi Ambient de l'Ajuntament
Maria Salom, educadora ambiental de la Mancomunitat, i Cristina Badell, tècnica de Medi Ambient de l'Ajuntament

dilluns 24 febrer 2020

 

L’Ajuntament d’Olèrdola ha rebut fins a 222 sol·licituds de bonificació de la taxa d’escombraries per ús continuat de les deixalleries. Aquestes sol·licituds han estat acceptades després d’haver-se acreditat en cada cas un mínim de 24 usos de la deixalleria el 2019  i  suposen 11 peticions més que les presentades l’any anterior. L’Ajuntament d’Olèrdola ha informat que s’ha subvencionat un 25% de la taxa d’escombraries a 202 habitatges. La resta de 20 sol·licituds bonificades han estat per tres comerços i activitats similars amb una superfície inferior a 150 metres quadrats; 14 indústries de menys de 5.000m2; per un bar de menys de 50 places i per un restaurant de 51 a 100 places. En total, l’import subvencionat per aquest concepte aquest 2020 ha estat de 10.302 €.

D’altra banda, les 32 sol·licituds presentades per haver fet autocompostatge casolà rebran un 15% de bonificació de la taxa d’escombraries, mentre que 6 activitats comercials i industrials tenen dret a l’exempció de la taxa de residus en integrar en la seva activitat sistemes per a reciclar totes les deixalles que generen. Sumant els tres conceptes bonificats, aquest any l’ajuntament subvenciona 13.594 euros, 600 euros més que els atorgats l’any passat. La tècnica de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola, Cristina Badell, fa una valoració positiva per aquesta tendència a l’alça en la xifra de sol·licituds.(àudio)

Per nuclis, un dels factors que més incideixen en la presentació de les sol·licituds és tenir una deixalleria a poca distància. Per això s’interpreta que són més les sol·licituds provinents de Moja o Daltmar, que no pas les de Sant Pere Molanta o Can Trabal.(àudio)

També cal fer notar que no tots els veïns que fan ús de la deixalleria presenten sol·licitud, perquè en molts casos no arriben a fer aquest mínim de 24 viatges a l’any.(àudio)

En la línia de seguir promovent pràctiques respectuoses amb el medi ambient que fomentin el reciclatge, des de l’Ajuntament d’Olèrdola es preveu adquirir una vaixelles compostables per reduir l’ús de plàstics en els actes festius públics que es convoquin al municipi.

A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties

Document Actions