Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Primera Torronada al pic de l’Àliga aquest diumenge al matí

L’activitat l’organitza Correm per La Terra i la pujada des de Moja es podrà fer corrent o bé caminant
Fragment del cartell que anuncia la Torronada al pic de l''Àliga
Fragment del cartell que anuncia la Torronada al pic de l''Àliga

dimecres 18 desembre 2013

Correm Per la Terra manté uns estrets vincles amb Olèrdola. Aquesta entitat que agrupa practicants de l’atletisme popular, amb motivació política i des del compromís social i nacional, es va fundar al municipi i són forces les activitats que organitzen a Olèrdola durant l’any. Un exemple va ser l’acte de presentació oficial de la mateixa entitat, celebrat aquest dissabte al Local Nou de Moja. Però la presència de Correm Per La Terra al municipi no acaba aquí per aquest 2013. I és que per aquest diumenge 22 de desembre, a les portes de Nadal, organitzen la primera edició de la “Torronada” al pic de l’Àliga. Es tracta d’una ascensió, corrent o caminant, des d’Els Pins de Moja fins al pic. En arribar, el refrigeri es farà a base de torrons, abans d’afrontar la tornada.

Juan Agustín Núñez, veí de Daltmar i soci de Correm Per La Terra, ha estat l’encarregat de fixar els dos recorreguts. Els qui vulguin fer la Torronada corrents, sortiran a les 9:15, mentre que pels caminaires l’horari de sortida s’ha fixat a les 8:45. L’activitat no és competitiva i té un caràcter lúdic i festiu, tal i com resumia el mateix Núñez.(àudio)

S’han definit dos recorreguts específics. Més suau en el cas dels caminaires i més exigent si es vol fer corrents. Caminant, el trajecte d’anada i tornada suposa un recorregut de prop de 15 quilòmetres, mentre que corrents la distància és de 17 quilòmetres. Es preveuen fer reagrupaments durant l’ascensió i al pic de l’Àliga s’anuncia que també es comptarà amb música per a arrodonir aquesta activitat que marida festes nadalenques, atletisme popular i coneixement del territori.(àudio)

La idea de fer aquesta “Torronada” va sorgir de Dani Arroyo, veí de Moja i “ànima” de Correm Per La Terra. Es preveu comptar amb un centenar de participants en el recorregut corrents i també s’estima que poden arribar a cent les persones que optin per fer el trajecte caminant.(àudio)

Per afrontar les despeses derivades de l’organització, s’ha establert un preu simbòlic d’inscripció de 2 euros. El bo d’ajut que dóna dret a participar en la Torronada es pot adquirir a Espai Running de Vilafranca, Xterra de Vilanova i al Tren Verd de Moja.

Escolta l'entrevista a Juan Agustín Núñez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions