Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Procurar que “tothom se senti partícip de la comunitat”, objectiu de mossèn Joan Salas

El nou responsable de les parròquies de Sant Miquel i de Sant Pere Molanta agraeix la bona acollida que ha rebut
Mossèn Joan Salas, a la porta de l'església de Sant Miquel
Mossèn Joan Salas, a la porta de l'església de Sant Miquel

dilluns 12 novembre 2012

 

Des del passat 28 d’octubre, mossèn Joan Salas és el responsable de les parròquies de Sant Miquel i de Sant Pere Molanta després de la jubilació de mossèn Jordi Bertran. En les primeres paraules que va adreçar llavors a les dues parròquies, ja va subratllar que “la parròquia som tothom”. En una entrevista per Canal 20-Ràdio Olèrdola, mossèn Joan Salas ha reprès aquesta idea i ha assenyalat el seu propòsit de fer que “tothom se senti partícip de la comunitat”.

Preguntat pels propòsits que té en assumir aquestes parròquies d’Olèrdola, Mossèn Joan Salas diu que no és “gens utòpic” i es limita a indicar que té l’objectiu de ser “ un instrument de Nostre Senyor i fer-ho el més bé possible amb les eines que tinc”(àudio)

Mossèn Joan Salas també s’ha mostrat obert a les idees que qualsevol li pugui aportar i ha incidit en aquest missatge de buscar que tothom se senti part de la comunitat.(àudio)

Pel nou mossèn de Sant Miquel i de Sant Pere, la crisi de vocacions que pateix l’Església no pot separar-se de la mateixa crisi de valors que té la societat. Mossèn Joan Salas posa l’accent en què l’Església és reflexe de la societat i que en la societat actual hi ha estesos “contravalors” com l’individualisme, que fa que la persona “es tanqui en ella mateixa”. Malgrat ser atacats, valors tradicionals com els de la família prenen sentit també en aquests temps de crisis perquè la família actua “de coixí” per a moltes persones que estan patint.(àudio)

Mossèn Joan Salas és diaca permanent. Té 45 anys d’edat, és originari d’Andorra i ha prestat serveis religiosos al Prat de Llobregat. Com a diaca, comparteix l’ordre sacerdotal, igual que un prevere, i té la mateixa formació teològica. Les úniques diferències és que no poden consagrar ni confessar. El diaca pot ser una persona casada, però si es fa diaca sent solter ha de mantenir el celibat, com així en cas de ser vidu.

Joan Salas diu que de petit, “quan tothom volia ser bomber o astronauta, o les dues coses a la vegada”, ell ja volia ser capellà. Es va tornar a sentir cridat al servei de Déu als 35 anys i això li va portar a assolir la condició de diaca.

Mossèn Anastasi, del col·legi Sant Ramon de Vilafranca, farà missa dos cops al mes, tant a Sant Miquel com a Sant Pere Molanta. Les celebracions del diumenge es mantenen en els mateixos horaris; a dos quarts d’onze a Sant Miquel i a dos quarts de 12 a Sant Pere Molanta. L’horari de despatx públic de les parròquies es manté, a la rectoria de Sant Miquel, les tardes de dijous a partir de les 5 de la tarda.

 

Tota l'entrevista a mossèn Joan Salas, accedint aquí

Document Actions