Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Programa doble del grup l’Arrel aquest cap de setmana amb l’obra “Un aire de família”

Dins de la Roda de Teatre, dissabte actuen a Cal Bolet de Vilafranca i diumenge a Torrelavit

dimarts 23 octubre 2018

Al grup de teatre l’Arrel de Sant Miquel li espera un cap de setmana ben intents. En dos dies, dues representacions de l’obra “Un aire de família” , d’Agnès Jaoui i Jean-Pierre Bacri. La primera aquest dissabte a dos quarts de 9 del vespre, al Teatre Cal Bolet de Vilafranca. I l’endemà, en menys de 24 hores, al Casal de Cultura de Torrelavit, a dos quarts de 7 de la tarda. Les dues funcions s’inclouen dins de la 28a Roda de Teatre de l’Alt Penedès.

Pere Joan Ullate, membre del grup de teatre l’Arrel, recordava que “Un aire de família” és una comèdia lleugera que et fa pensar en situacions que has pogut viure.(àudio)

Fer dues funcions tan seguides pot ser un inconvenient, però el grup ho afronta amb molta motivació.(àudio)

Segons s’exposa en la sinopsi promocional de l’obra, “una família, cada divendres va a sopar on sempre”. Aquest divendres, però, “passen algunes coses: la Bet s’ha desfogat dient-li quatre fresques al seu jefe; el Jordi, un executiu, està amoïnat perquè acaba de parlar per televisió i no rep l’aprovació familiar que esperava; la mare –ai, la mare!–, com totes les mares es preocupa en excés pels seus fills, ja adults; l’Elisenda avui està bevent més del que acostuma, i al Quim li passa alguna cosa, tots ho veuen, però no saben què és. La seva dona, l’Àngels, hauria de ser-hi també, està a punt d’arribar-hi, però no arriba; per què? Serà el motiu de l’actitud estranya del Quim? A més, hi ha el Tomàs, cambrer del bar familiar, el més lúcid, tal vegada perquè pot mirar-s’ho tot d’una manera distant. Ara, si ens hi fixem bé, potser no és tan distant com sembla”.

L’obra mostra l’ambient quotidià en una família, amb els seus problemes, grans o petits, però importants per a ells. Un aire de família permet a l’espectador veure unes situacions que és possible que li recordin alguna experiència pròpia o d’algú proper.

Document Actions