Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop de 300 inscrits converteixen la 10K de Moja en una festa de l’atletisme popular

Manuel Torres es va imposar clarament en la cursa de 10K i Oriol Vilaplana guanyava la de 5 quilòmetres

dilluns 24 novembre 2014

Amb gairebé 300 inscrits, dels quals van completar la prova 268, la 3a edició de la cursa 10K i 5K de Moja va assolir un meritori èxit de convocatòria. La prova , organitzada pel nou club Zona Moja, va rebre els elogis dels participants pel seu atractiu traçat, que combina el pas pel paisatge de l’entorn del poble amb trams de carrers del nucli de Moja. Un altre dels trets destacats que es consolida és la varietat d’edats i condicions dels participants, fent que la d’aquest diumenge s’hagi convertit en tota una cita d’atletisme popular que reuneix a veïns d’Olèrdola i a atletes que es desplacen fins al municipi per a passar una matinal d’esport.

Manuel Torres, de l’Esportiu Penedès, va guanyar la prova amb un temps de 34 minuts i 48 segons. El segon classificat, Carles Montllor,  va fer un minut més: 35 minuts, i 48 segons; mentre que Javier Jaimes, el tercer classificat, va aturar el cronòmetre en 36minuts 02 segons.

Carme Auñon, tota una institució en l’atletisme popular català, va ser la primera dona en arribar a la línea d’arribada. El seu temps va ser de  43 minuts i 26 segons. El primer atleta local va ser Daniel Marrugat, que va ser 20è de la general, amb un temps de 40’ 49.

En la cursa de 5 K, Oriol Vilaplana, del Miostaf, va guanyar la prova amb un temps de 16 minuts i 49 segons. El segon classificat va ser Marc Tort, amb un temps de 17 minuts i 18 segons; mentre que el tercer classificat va ser Rafa Canilla, amb 17minuts 36 segons. Especialment meritori va ser el triomf en categoria femenina de Laura Garciarena, de Tarragona Fondistes. Amb un temps de 19 minuts i 30 segons, només 9 atletes masculins van arribar abans que ella, assolint el 10è lloc de la classificació general.

Juan Mancebo, organitzador de la prova, participava en la cursa de 5 quilòmetres i era el primer atleta local en arribar, amb un temps de 21 minuts i 22 segons. La primer fèmina local en la cursa 5K va ser Maite Ramos, amb un temps de 29 minuts  16 segons.

En acabar la prova, Manuel Torres explicava que havia trobat la prova “ràpida”. Des del principi ja va estar al capdavant, inclús distanciat dels primers participants de la cursa curta.(àudio)

La primera classificada de l’apart femení de la cursa de 10 quilòmetres, Carme Auñón, subratlla que li havia agradat molt l’ambient de la cursa.(àudio)

Entre els veïns d’Olèrdola que van er la prova hi predominava una satisfacció afegida per haver fer la prova a casa. El primer atleta local en completar els 10 quilòmetres, Daniel Marrugat, assenyalava que havia estat un plus de motivació el fet de corre al seu poble.(àudio)

Una de les curiositats de la matinal va ser que el guanyador de la cursa de 5 quilòmetres, Oriol Vilaplana, era a l’hora un dels fisioterapeutes que l’organització posava a disposició dels participants per a facilitar la seva recuperació després de la cursa.(àudio)

La primera dona d’Olèrdola en acabar els 5 quilòmetres, Maite Ramos, indicava que havia estat la seva primera cursa però que els darrers dies s’havia preparat la prova corrent pel mateix circuit fins saber-lo de memòria.(àudio)

El regidor d’esports de l’Ajuntament d’Olèrdola, Juanma Samblàs, ha seguit aquest cap de setmana tan la prova 10 k de Moja com la cursa d’orientació Vallmoranta. Pel regidor, cal reconèixer la importància dels voluntaris a l’hora de fer possible aquests esdeveniments al municipi.(àudio)

Des de de l’organització, Juan Mancebo valorava que haver estat proper als 300 inscrits era un èxit que superava les expectatives fixades inicialment.(àudio)

Un dels aspectes que defineixen la prova de Moja, i que més satisfan a l’organització, és el seu caràcter popular, amb participants de totes les edats i condicions.(àudio)

Tota la informació de la prova i les classificacions, es poden consultar a la web cursa10kdemoja.wordpress.com

Escolta entrevistes amb els protagonsites de la prova, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí(1) i aquí(2)

 

Document Actions