Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Protagonisme de les activitats infantils en la Festa Major de Daltmar

A darrera hora, l’Associació Cultural de Daltmar va assumir activitats de la Festa Major

dilluns 10 agost 2015

 

 

 

Les activitats adreçades als infants han tingut un paper principal en la programació dels actes de la Festa Major de Daltmar, celebrada aquest cap de setmana. La Festa s’ha vist condicionada en algun moment per la pluja, especialment dissabte a la tarda, però ha acabat registrant una notable participació.

Aquest any els dies de festa venien precedits per incerteses organitzatives, fins el punt que molts veïns van acabar donant per fet que aquest any no hi hauria Festa Major a Daltmar. Per evitar-ho, Buda Bar va assumir dimecres l’organització dels actes amb la col.laboarció de veïns que havien intentat organitzar la Festa. També es va acabar comptant a darrera hora amb l’aportació de l’Associació Cultural, que va assumir el finançament d’alguna de les activitats.FMDaltmar2ok.JPG

Araceli Muñoz, veïna de Daltmar, ens oferia un balanç positiu de la Festa, especialment tenint en compte que s’havia pogut oferir activitats pels infants.(àudio)

Davant l’anunci de la dimissió de la Junta de l’Associació Cultural, produït el mes d’abril, un grup de veïnes es van organitzar per elaborar un programa d’actes i garantir que es fessin les festes. Però es van trobar amb moltes “traves”, segons exposa Ascen Torres, veïna implicada en aquest intent d’organitzar la Festa Major. Aquest grup de veïnes van demanar poder utilitzar la subvenció que concedeix l’Ajuntament d’Olèrdola per finançar la Festa Major. Ascen Torres explica que el president de l’entitat va acabar condicionant aquest suport a que les persones implicades “muntessin l’Associació Cultural”, quan elles només volien garantir que es fes la Festa Major.(àudio)

Al final, quan Buda Bar va assumir l’organització dels actes, l’Associació va acabar aportant el finançament d’activitats com els inflables i la festa de l’escuma de diumenge al migdia, el taller de maquillatge de dissabte i l’animació amb personatges Disney de diumenge a la tarda. La Gimacana, organitzada per veïnes, es va haver de suspendre per la pluja de dissabte. Van tenir un bon seguiment campionats com el de futbolí i va ser molt animada l’empalmada, amb el dj PAco Baeza. L’exhibició de play-backs oferta pels veïns, fins ara una de les activitats que havia distingit les festes majors de Daltmar, no es va poder fer dissabte a la nit per manca d’inscripcions tenint en compte el poc temps que hi va haver des de que es va confirmar la celebració de la Festa Major

Ascen Torres indica que hagués estat una llàstima que Daltmar s’hagués quedat sense Festa Major. (àudio)

Pepi Izquierdo, membre en funcions de la Junta de l’Associació Cultural, indicava que al final l’entitat havia fet una aportació a la Festa Major veient que no s’utilitzava la subvenció .(àudio)

Manolo Rodríguez, del Buda Bar, considerava que la Festa Major havia comptant amb molta participació.(àudio)

En moments com diumenge al matí un dels atractius per cridar a la participació dels infants en les activitats va ser la possibilitat de gaudir de la piscina municipal, que enguany té entrada gratuïta pels propietaris de Daltmar.

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Araceli Muñoz, Ascen Torres, Pepi Izquierdo i Manolo Rodríguez, clicant aquí

 

 

 

Document Actions