Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Protecció Civil de la Generalitat manté l'Alerta del Pla VENTCAT per l'episodi de fort vent

Es recomana extremar la precaució en els desplaçaments i en les activitats a l’aire lliure

divendres 02 octubre 2020

 
  • Protecció Civil manté la Prealerta del Pla PROCICAT per fort onatge a tot el litoral fins demà dissabte

Protecció Civil de la Generalitat manté la fase d’Alerta el Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per l’episodi de fortes ventades previst per avui. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya SMC les ventades seran generalitzades tot i que les zones amb més afectació seran les comarques del Tarragonès, Baix Camp, Conca de Barberà, Alt Camp, Alt i Baix Penedès, Anoia i Bages. D’altra banda, es preveu que a les cotes altes del Pirineu es donin ratxes de vent que podran superar els 72 km/h.

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments així com en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent.

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguin ser desplaçats per l'aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Prealerta PROCICAT onatge

Protecció Civil manté la Prealerta del Pla PROCICAT per onatge per la previsió de l’SMC d’onades que podran superar els 2,5 metres (maregassa) a tot el litoral de Catalunya fins demà dissabte al matí.

Protecció Civil de la Generalitat recomana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat. Encara que no hi hagi indicis de perillositat, sigueu prudents. Eviteu anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades i no us poseu en perill ni a vosaltres ni a qui us estigui acompanyant.

Trobareu tots aquests consells al web interior.gencat.cat/ventades i interior.gencat.cat/onatge

Es recomana prestar atenció a l’evolució meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.

Document Actions