Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Puigdemont posa La bugaderia de Mas Albornà com a exemple de “molts i bons esforços”

El president de la Generalitat i l’alcalde, Lucas Ramírez, han presidit l’acte d’inauguració aquest divendres al migdia

divendres 24 febrer 2017

La bugaderia de Mas Albornà és un equipament on han convergit “molts i bons esforços” i exemplifica “com fem les coses en aquest país”. Així ho ha exposat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, aquest divendres   al migdia en l’acte d’inauguració de la Bugaderia. Puigdemont ha posat l’accent en què, malgrat les dificultats, el país “no ha col·lapsat, s’ha reinventat” i ha ofert “oportunitats i esperança”, com ho demostra el cas de Mas Albornà.(àudio)

Situada al polígon de Sant Pere Molanta, La Bugaderia és una iniciativa de base social amb la finalitat de crear oportunitats laborals a persones amb discapacitat i especials dificultats. El president de la Generalitat ha subratllat que aquest component social ha passat a ser “un valor afegit” en els darrers anys i no “un però”, a l’hora de contractar empreses amb aquest compromís.(àudio)

El president de la Generalitat ha lloat que  Mas Albornà “no renunciï a res” i La bugaderia busqui ser sostenible i “competir en el mercat”. Finalment, Puigdemont assenyalava que les persones amb dificultats d’inserció laboral no han de tenir dificultats “en els seus drets de ciutadania”.

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, recordava que la localització estratègica d’Olèrdola havia fet que es desenvolupessin dos polígons industrials al municipi. Des de l’Ajuntament, el compromís, va dir, era el de seguir ajudant a les empreses donant bons serveis. (àudio)

Ramírez va lloar la capacitat de Mas Albornà de donar oportunitats de futur a persones que tenen dificultats d’inserció laboral. (àudio)

La bugaderia és un projecte que comparteixen la Cooperativa Social del Penedès i Mas Albornà. Les seves instal·lacions ara estan a un 40% de la seva capacitat i poden atendre 2.000kg de roba al dia i hi poden treballar diàriament una vintena de persones. És un servei polivalent, que pot atendre les demandes de grans hotels, però també de cases rurals,restaurants, residències o de les empreses que requereixen cura de la seva roba laboral. Precisament, un dels aspectes més innovadors que incorpora La bugaderia és la incorporació d’un xip en cada peça que permet seguir la vida útil de la roba.

En l’acte d’inauguració hi va intervenir el president de la Fundació Mas Albornà, Martí Solé, que va assenyalar que en el seu objectiu d’inserció laboral, Mas Albornà es fixava “no aixoplugar-nos en legislacions que ens puguin afavorir ni apel·lar a la solidaritat”. Volen “estar al mercat com un operador més”. Fent el seu “compte de resultats” mesurant quantes oportunitats havien generat.

Joan Lluís Climent, fundador de la Cooperativa Social del Penedès; i el gerent de Mas Albornà, Xavier Cartanyà, van detallar que el projecte sumava “ el coneixement de la cooperativa amb la “marca” Mas Albornà”. Cartanyà resumia que  les persones eren “el centre de tot el que fem” i La Bugaderia “una eina”.

Com a record de la inauguració, el president de la Generalitat i l'alcalde signaven un tovalló abans d'iniciar-se la visita a les instal.lacions.

Pots escoltar el discurs de Carles Puigdemont , clicant aquí i el discurs de Lucas Ramírez, clicant aquí

Document Actions