Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Quatre nous capgrossos s’estrenaran durant la cercavila d’aquest dissabte de la FM de Moja

Els nous capgrossos estan adaptats per a ser portats per infants petits i els van elaborar el mateix grup

divendres 27 juliol 2018

La cercavila de la Festa Major de Moja incorpora nous participants que aquest 2018 amplien els atractius i dinamisme del seguici que formen els grups locals de cultura popular. I és que aquest dissabte s’estrenaran durant la cercavila fins a quatre capgrossos, gràcies al treball de l’Agrupació de Balls Populars Infantils de Moja.

La novetat és rellevant pels acurats resultats, però també per com s’ha realitzat. Amb el guiatge d’Elena Urbano, els quatre capgrossos nous els van fer els mateixos infants del grup de capgrossos durant un taller realitzat els dissabtes del mes de juny al Centre Cívic La Xarxa. El taller responia a la necessitat de disposar de capgrossos adaptats a les característiques dels infants que els fan ballar, atès que  actualment el ball popular dels capgrossos està format per 13 nens i nenes, la meitat de 3 i 4 anys d’edat. La majoria de capgrossos són de mides grans per a nens d’aquestes edats i tenen forces dificultats a l’hora de portar-los i poder ballar.CApgrossosFets2.JPG

Un primer aperitiu de presentació ja es va viure al Local Nou de Moja el passat dimecres 11 de juliol, durant la presentació del logotip de l’Agrupació de Balls Populars Infantils. Llavors ja es van poder veure en acció dos dels quatre nous capgrossos. Aquest dissabte no hi faltaran els quatre. Són un capgros que representa una emoticona, una altra reprodueix la figura de d’Increïble Hulck, també hi ha un Drac, i una coneguda conilleta de dibuixos animats. Mònica Agustí, una de les coordinadores del ball de capgrossos, explicava que les figures les van triar els mateixos infants entre una desena de propostes.(àudio)

El ball afronta amb il·lusió la seva participació aquest cap de setmana en la Festa Major de Moja. Oferiran tres balls diferents, incloent el Ball de la civada, que van estrenar el desembre passat durant els actes fets al Local Nou a benefici de la Marató de TV3.(àudio)

L’estrena d’aquests quatre capgrossos, després de fer el taller, expressa el dinamisme que ha agafat l’Agrupació de Balls Populars amb la nova junta.(àudio)

Ja ho sabeu, si voleu veure com fan els seus primers balls en públic aquests nous capgrossos, la cita amb la cercavila de la Festa Major de Moja és aquest dissabte a partir de les 19:30, amb sortida des de la plaça de l’Església.

Escolta l'entrevista a Mònica Agustí, realitzada per anal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions