Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Radar informatiu en la cruïlla que registra més incidències de trànsit al poble de Moja

En aquest encreuament l’Ajuntament realitzarà una plataforma elevada per a minimitzar el risc d’accidents

dijous 15 novembre 2018

L’Ajuntament d’Olèrdola ha instal·lat aquesta setmana un radar educatiu en l’encreuament del carrer del Sindicat amb el de la Carrerada, en un dels punts on s’han registrat accidents al poble de Moja en els darrers mesos. La pantalla led del radar informa als conductors de la velocitat de circulació, per afegir  de manera molt gràfica si han sobrepassat el límit permès. Si no es supera, apareix una cara somrient en color verd. Però si es superen els 30 quilòmetres de velocitat fixats com  a límit en l’interior del nucli,  en la pantalla s’il.lumina en vermell una cara enfadada.radar1OK.JPG

Josep Miquel Escofet, cap dels agents municipals d’Olèrdola, subratlla que l’Ajuntament havia decidit ubicar en aquesta cruïlla el radar durant 15 dies per a tenir així dades sobre velocitat i intensitat del trànsit en aquest punt.(àudio)

El regidor de governació de l’Ajuntament d’Olèrdola, Xavier Serramià, recordava que està en procés de licitació els treballs que han de millorar tots els passos elevats del municipi. En aquesta cruïlla a Moja l’ajuntament ha realitzat actuacions per a reforçar la senyalització, incloent la instal.lació d’un mirall i una senyalització especial per a indicar de manera molt visible l’Stop que han de fer els vehicles que arriben a l’encreuament des del passeig de La Plana. Per minimitzar al màxim el rics d’accidents en aquest conflictiu punt, ara es preveu fer una plataforma elevada que obligui als vehicles a reduir la velocitat en creuar.(àudio)

El radar és propietat de l’Ajuntament, té una funció informativa però no sancionadora, i s’anirà instal.lant en diferents llocs del municipi on s’hagin detectat incidències en el trànsit. Fa uns mesos, el radar va constatar que es circulava a un velocitat excessiva al carrer de la Font del Cuscó, a Sant Pere Molanta, i això ha motivat que des de l’Ajuntament es decidís aplicar mesures correctores de senyalització en les properes setmanes. En altres casos, com en la plaça de l’Ametller a Moja, el radar confirmava que no es circulava a molta velocitat, a diferència de la percepció que tenien alguns veïns.(àudio)

Abans de finalitzar l’any es realitzaran millores de senyalització en diferents punts del municipi, com el punt d’enllaç al camí de Daltmar des de Moja. En els primers mesos de l’any que ve es preveuen executar els treballs que ara es liciten per a racionalitzar tots els bàdems del municipi, amb l’actuació anunciada de realitzar aquesta plataforma elevada a la cruïlla entre els carrers de la Carrerada, Sindicat i Avinguda de La Plana, a Moja.(àudio)

L’Ajuntament assenyala que les dades exactes i fiables del radar permeten fonamentar possibles decisions dirigides a incrementar la seguretat en la conducció al municipi. L’activació d’aquest instrument s’inscriu dins la prioritat municipal de vetllar per la seguretat en el trànsit intern a Olèrdola, amb accions que inclouen la pròpia actuació dels agents municipals al carrer o les campanyes d’informació a la ciutadania i les sessions de formació que es programen durant el curs a les escoles.

Escolta l'entrevista a Josep Miquel Escofet i a Xavier Serramià, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions