Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rebuig de l’alcalde d’Olèrdola a l’avantptrojecte de llei de reforma de l’administració local

Josep Tort considera que limita l’autonomia municipal i castiga als municipis que han complert amb els seus deures

dilluns 04 març 2013

La majoria del municipalisme ha expressat aquests darrers dies el seu rebuig a l’avantprojecte de llei de reforma de l’administració local, impulsat pel govern central. Olèrdola no és una excepció. L’alcalde, Josep Tort, també ha manifestat la seva oposició als continguts d’aquesta reforma que planteja el govern de Mariano Rajoy.

L’alcalde lamenta que es tractin per igual als municipis que han complert amb les seves obligacions, com ha estat el cas d’Olèrdola, amb els municipis que no han fet els deures. Per Josep Tort, l’avantprojecte vulnera l’autonomia municipal. (àudio)

Josep Tort també ha reflexionat que aquest avantprojecte arriba en un moment en què “sembla que hi hagi un intent de desprestigiar el municipalisme”. L’alcalde reclama que es persegueixin els casos de corrupció, però també ha assenyalat que la immensa majoria de les persones que estan als ajuntaments fan la seva feina de forma honrada.(àudio)

L’alcalde d’Olèrdola ha demanat que no es facin lleis que lliguin l’actuació dels ajuntaments.(àudio)

Des del PP es defensa l’avantprojecte explicant que l'objectiu de la llei és "alleugerir el deute que tenen els ajuntaments". La resta de forces polítiques coincideixen en denunciar que l'avantprojecte "vulnera l'autonomia local" i esdevé "un intent de recentralització" ja que suposa una "invasió" per part de l'Estat de competències de la Generalitat, a més de no preveure "cap millora" en el finançament de les hisendes locals.

 

Document Actions