Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Receptiva resposta en les xerrades per exposar l’ordenança de civisme i convivència

Les sessions als casals d’avis finalitzaran dimecres que ve amb la xerrada convocada a Sant Pere Molanta
Aquest dimecres la xerrada es feia al Casal d'Avis de Moja
Aquest dimecres la xerrada es feia al Casal d'Avis de Moja

dijous 19 novembre 2015

Les xerrades convocades per exposar la nova ordenança de civisme i convivència estan tenint una receptiva resposta entre la població. Dins de la campanya de difusió que realitza l’Ajuntament per a donar a conèixer l’ordenança, durant aquestes setmanes s’estan realitzant xerrades als casals d’avis del municipi. La primera es feia a Sant Miquel d’Olèrdola, dimecres passat; i la segona s’ha fet aquest dimecres, al Casal d’Avis de Moja. En tots dos casos la participació ha estat dins de les expectatives i el públic assistent s’ha mostrat molt actiu a l’hora de fer preguntes i interessar-se pels continguts de l’ordenança. La tercera i darrera xerrada als casals d’avis es farà dimecres de la setmana que ve, al Casal d’Avis de Sant Pere Molanta, a les 5 de la tarda.

Un dels principals conceptes que es transmet en les xerrades és que l’ordenança aprovada per l’Ajuntament no té finalitat recaptatòria o sancionadora. L’accent es posa en destacar que és una eina que ha d’esdevenir útil per a preservar el civisme i la convivència al municipi, amb mecanismes per a la resolució de conflictes.

Abans d’aplicar les sancions que contempla, hi haurà un període prudent de temps que permeti que els veïns coneguin els drets i deures que regula.

En exposar fa unes setmanes la campanya de difusió a l’emissora de ràdio municipal, Marià Villanueva, agent municipal d’Olèrdola,resumia que l’ordenança té l’objectiu de regular “el bon ús dels espais públics i de les conductes que han de presidir els comportaments de les persones i els col·lectius”.

L’ordenança dóna instruments a l’ajuntament per actuar en cas de conflictes per sorolls en interiors d’immobles o bé per un mal ús de les zones de recollida de residus.

Un dels aspectes que incorpora l’ordenança és la possibilitat d’aplicar mesures alternatives al pagament de sancions, en el cas dels menors, fent treball a benefici de la comunitat. Marià Villanueva també assenyalava que la població està sent molt receptiva a l’ordenança i els hi expressen “que era un instrument necessari al municipi”.

L’ordenança es pot consultar a la web olerdola.cat o, si es desitja, es pot trucar al telèfon 93 890 35 02 i sol.licitar a l’Ajuntament una còpia.

 

 

 

Document Actions