Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Recomanació d’evitar sortides als espais naturals fins diumenge, per condicions meteorològiques extremes i alt perill d’incendis forestals

Olèrdola es troba aquest dijous en el màxim nivell de risc d’incendi forestal
Foto:Diputació de Barcelona
Foto:Diputació de Barcelona

dijous 22 juliol 2021

 Redacció/Diputació

Davant l’alt nivell de perill d’incendi forestal per les condicions meteorològiques per aquest dijous, divendres i dissabte, amb previsió de vents forts del sud, especialment a les comarques centrals, es recomana a la població en general, extremar les precaucions en el medi natural, i evitar al màxim les sortides en aquests espais.

La situació meteorològica es preveu extrema, especialment a les comarques del Vallès Occidental i Oriental, el Bages, el Moianès, l’Anoia i l’Alt Penedès, fet pel qual es reforçarà la vigilància als parcs naturals de la zona.

En el cas d’Olèrdola, tal i com ha advertit l’ADF Rossend Montané, aquest dijous  el municipi està en el nivell 3 de risc d’incendi forestal. És el risc màxim dels que s’inclouen en el mapa del pla Alfa que elabora la Generalitat per avaluar el risc d’incendis.

La Diputació de Barcelona té en actiu des del 18 juny, el dispositiu del Pla d’informació i vigilància contra incendis forestals (PVI) format per un equip format 262 persones, repartides amb 93 unitats d’informació i vigilància, 18 punts de vigilància fixa i un punt de vigilància mòbil, així com en zones de coordinació i punts de control de les operacions. En conjunt, les zones de vigilància afecten a 498.709 hectàrees, el que significa el 98,4 % de la superfície forestal vulnerable de la demarcació de Barcelona.

El dispositiu del PVI que organitza la Diputació de Barcelona en col·laboració amb 273 ajuntaments, 124 agrupacions de defensa forestal (ADF) i 9 federacions d'ADF del territori, estarà operatiu fins a l’1 de setembre, i afecta a 498.709 hectàrees forestals vulnerables de 273 municipis.

Document Actions