Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Recomanacions davant la fase d'alerta pel coronavirus

Les autoritats sanitàries insisteixen en la necessitat d'adoptar mesures de prevenció bàsiques com rentar-se les mans sovint o tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar

dijous 12 març 2020

RECOMANACIONS DAVANT LA SITUACIÓ DERIVADA DE LA EXTENSIÓ DEL COVID19 

 

Davant la situació de fase d'alerta per la pandèmia de coronavirus, l'Ajuntament d'Olèrdola insisteix a la ciutadania de la necessitat d’adoptar mesures de prevenció.

D'acord amb les autoritats sanitàries, les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries són:

-Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.

-Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.

-Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.

-Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.

-Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament.

-No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

- les persones que hagin viatjat recentment a una zona afectada, o hagin estat en contacte estret amb alguna persona infectada i, a més, tenen febre alta, o malestar general, o dificultat per respirar o tos, cal que es quedin a casa i contactin amb el 061 on valoraran el seu estat i els donaran les indicacions pertinents de com actuar.

Al Departament de Salut trobarà tota la informació actualitzada sobre el coronavirus : http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/

Document Actions