Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Reduït seguiment de la vaga feminista a Olèrdola

A l’escola Circell de Moja han fet vaga 4 de les 19 mestres i un terç dels alumnes no han anat a classe
Cartell penjat a la porta del consultori mèdic de Moja
Cartell penjat a la porta del consultori mèdic de Moja

dijous 08 març 2018

La vaga feminista convocada aquest dijous 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora, està tenint a Olèrdola una incidència limitada si es valora l’aturada de l’activitat laboral registrada al municipi.

Durant aquest dijous hi conviuen dues crides de vaga. Una de  tota la jornada, promoguda per sindicats alternatius i per organitzacions del moviment feminista; i una aturada parcial convocada pels sindicats majoritaris que també compta amb l’adhesió d’organitzacions socials.

A l’ensenyament, el sindicat majoritari, l’USTEC, s’ha afegit a la vaga de tota la jornada. A les escoles d’Olèrdola, però, el seguiment ha estat testimonial. A l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta l’aturada no ha tingut cap afectació i cap membre de la plantilla ha secundat la convocatòria. A l’escola Circell de Moja fan vaga 4 dels 19 integrants de l’equip docent. I un terç dels 243 infants matriculats no han anat a l’escola.

Al consultori mèdic de Moja s’informa que se segueix la convocatòria i només s’atenen urgències, amb un cartell indicant que “avui ens plantem” contra la bretxa salarial, contra els salaris de misèria i contra la violència masclista”.

En el comerç del municipi la incidència és inapreciable. En el cas de l’Ajuntament d’Olèrdola l’afectació de la convocatòria també ha estat molt reduïda i a primera hora del matí només dues persones havien confirmat que secundarien l’aturada parcial a la que convocaven els sindicats majoritaris. A les 12 del migdia, ha tingut lloc davant de l’Ajuntament una concentració de suport a les reclamacions de la vaga.

Fonts sindicals asseguraven aquest migdia que es respirava normalitat en els polígons del municipi i preveien que bona part del seguiment es notaria en els horaris d’aturada parcial, de les 11:30 a les 13:30 i de les 16:00 a les 18:00h

Els objectius de la vaga són aconseguir increments salarials en tots els convenis; plans d’igualtat en totes les empreses per evitar la bretxa salarial i totes les discriminacions; treball estable contra l'ús fraudulent de la contractació a temps parcial, la temporalitat injustificada i les hores extres no pagades, així com un pla d’intervenció de la Inspecció de Treball.

També es reclama que el govern ratifiqui conveni 189 OIT de les treballadores de la llar, una Llei d’igualtat salarial , augmentar el poder adquisitiu de les pensions; pressupostos per a polítiques de benestar i protocols contra l’assetjament i la violència de gènere en el treball.

Document Actions