Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Reforçar el joc com a font d’aprenentatge, novetat aquest curs de l’escola Circell en Educació Infantil

Altres novetats del curs a l’escola són la recuperació dels tallers compartits per diferents grups i l’impuls al programa de ràdio “Circell en línia”
Una de les aules d'educació infantil, amb la nova distribució
Una de les aules d'educació infantil, amb la nova distribució

dimarts 13 setembre 2022

Aquest curs 2022-23 està ple de novetats a l’escola Circell. A més dels aspectes genèrics que marquen les escoles del conjunt del país, a l’escola de Moja s’hi han afegit altres canvis coincidint amb l’inici del curs. Un dels canvis destacats és que , amb la supressió de les restriccions provocades per la Covid, es poden reprendre moltes de les activitats que tenia instaurada l’escola  com els tallers que barregen alumnat de diferents cursos. És una de les novetats del curs que destaca la cap d’estudis de l’escola Circell, Sara Pena.(àudio)

D’altra banda, l’escola Circell, comença aquest nou curs amb dues novetats més que també són importants. En educació infantil s’ha iniciat un gran canvi en la manera de treballar. Tal i com explica la cap d’estudis, ja el curs passat van iniciar una formació sobre espais d’aprenentatge de la mà de Be Happy. El fet de treballar per espais d’aprenentatge també els va fer reflexionar sobre l’espai de l’aula, concloent que aquestes propostes no tenien cabuda tal i com les teníem distribuïdes. Així, s’han dissenyat les aules d’educació infantil  per tal que fossin un espai més obert, càlid i acollidor.  L’objectiu principal és fomentar el joc com a font d'aprenentatge.(àudio)

Un altre canvi és la renovació del programa de ràdio que elaboren des de l’escola, el “Circell en línia”. Amb l’ajut del Departament, Centre de Recursos i Ajuntament ha iniciat uns canvis que busquen implicar a l’alumnat en tot el procés de creació del programa. S’han reubicat els aparells  en un espai més ampli per tal que sigui un lloc còmode per què els infants hi puguin desenvolupar l’activitat. Al mateix temps, l’alumnat de 4t a 6è farà uns tallers de ràdio on podran aprendre a crear podcast. El propòsit és actualitzar el “Circell en línia” i fer-lo més atractiu i amè, tal i com resumeix Sara Pena.(àudio)

Des de l’escola s’ha subratllat que aquests canvis tenen present “la implantació dels nous currículums que ens farà reflexionar com a claustre de moltes de les pràctiques actuals i poder adapta-les, millorar-les o crear noves maneres de treballar amb l’alumnat”.

Escolta l’entrevista a Sara Pena, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Sara Pena, cap d'estudis de l'escola Circell de Moja

  

Document Actions