Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Restricció de la circulació motoritzada en el medi natural fins dilluns

També se suspenen les activitats agrícoles que comportin ús de maquinària en la franja horària entre les 10 i les 20 hores

dijous 12 agost 2021

 

Redacció/Diputació

Davant l'onada de calor i el greu risc d'incendi per la situació meteorològica existent que afecta al conjunt de Catalunya, el Departament d’Interior de la Generalitat ha activat la fase d’emergència del Pla de protecció civil de Catalunya (PROCICAT) i ha ampliat el nivell 3 del Pla Alfa a 184 municipis de les comarques de Barcelona.

D’acord amb aquesta disposició, es limita la circulació motoritzada en el medi natural d'aquests municipis, tret dels residents i ni les activitats que per la seva naturalesa resultin inajornables. s'ha activat la fase d’emergència del Pla de protecció civil de Catalunya (PROCICAT), el Departament d’Interior de la Generalitat ha ampliat el nivell 3 del Pla Alfa a 184 municipis de les comarques de Barcelona. D’acord amb aquesta disposició, es limita la circulació motoritzada en el medi natural d'aquests municipis, tret dels residents i ni les activitats que per la seva naturalesa resultin inajornables.

Aquestes restriccions, que seran vigents fins dilluns, afecten d’una manera especial al conjunt d’espais de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona: Parc Natural de la Serra de Collserola, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Parc Natural del Montseny, Parc del Montnegre i el Corredor, Parc de la Serralada Litoral, Parc de la Serralada de Marina, Parc del Garraf, Parc d’Olèrdola, Parc del Foix i l’Espai Natural de les Guileries-Savassona.

Així mateix, en el conjunt de parcs estan tancades totes les zones d’aparcament i de lleure així com de camins que transcorren pel seu interior. La norma dictada pel Departament d’Interior restringeix la mobilitat general en els municipis inclosos en aquests espais naturals.

D’acord amb el decret, també se suspenen les activitats agrícoles que comportin ús de maquinària en la franja horària entre les 10 i les 20 hores, excepte pel que respecta a la recollida de fruita, així com les obres i intervencions a la xarxa interurbana de carreteres de Catalunya i als seus vorals, i es limita la circulació del transport dins del bosc dels productes forestals en horari entre les 10 hores i 20 hores.

El mateix decret de la Generalitat també afecta a la suspensió, amb retorn a punt d'origen, de totes les activitats d'educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva, així com d'aquelles activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural i altres que tinguin condicions equivalents. També es restringeixen les activitats vinculades als casals de vacances, colònies i estades esportives i equivalents, a l'entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta.

Municipis inclosos en el nivell 3 Pla ALFA. RESOLUCIÓ INT/2641/2021, d'11 d'agost, per la qual s'estableixen determinades restriccions atesa l'activació simultània del Pla de protecció civil de Catalunya (PROCICAT) i del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT)

ALT PENEDÈS 18 municipis: Avinyonet del Penedès, Castellet i la Gornal, Castellví de la Marca, Font-rubí, Gelida, Mediona, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, Pontons, Sant Llorenç d'Hortons, Sant Martí Sarroca, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d'Anoia, Santa Margarida i els Monjos, Subirats, Torrelavit i Torrelles de Foix.

ANOIA 31 municipis: Argençola, Bellprat, Cabrera d'Anoia, Capellades, Carme, Castellolí, Copons, el Bruc, els Hostalets de Pierola, els Prats de Rei, Jorba, la Llacuna, la Pobla de Claramunt, la Torre de Claramunt, Sant Sadurní d'Anoia, Santa Margarida i els Monjos, Subirats, Torrelavit, Torrelles de Foix, Masquefa, Òdena, Orpí, Piera, Rubió, Sant Martí de Tous, Sant Pere Sallavinera, Santa Margarida de Montbui, Santa Maria de Miralles, Vallbona d'Anoia, Veciana i Vilanova del Camí.

BAGES 29 municipis: Aguilar de Segarra, Artés, Avinyó, Balsareny, Callús, Cardona, Castellbell i el Vilar, Castellfollit del Boix, Castellgalí, Castellnou de Bages, el Pont de Vilomara i Rocafort, Fonollosa, Gaià, Manresa, Marganell, Monistrol de Montserrat, Mura, Navarcles, Navàs, Rajadell, Sallent, Sant Feliu Sasserra, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Mateu de Bages, Sant Salvador de Guardiola, Sant Vicenç de Castellet, Santpedor, Súria i Talamanca. 

BARCELONÈS 3 municipis: Badalona, Barcelona, Santa Coloma de Gramenet.

BAIX LLOBREGAT 25 municipis: Abrera, Begues, Castelldefels, Castellví de Rosanes, Cervelló, Collbató, Corbera de Llobregat, el Papiol, Esparreguera, Gavà, la Palma de Cervelló, Martorell, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat i Vallirana.

BERGUEDÀ 3 municipis: Montmajor, Puig-reig i Viver i Serrateix. 

GARRAF 5 municipis: Canyelles, Cubelles, Olivella, Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú.

MARESME 9 municipis: Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Mataró, Òrrius, Premià de Dalt, Teià, Tiana i Vilassar de Dalt.

MOIANÈS 10 municipis: Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, l'Estany, Moià, Monistrol de Calders, Sant Quirze Safaja i Santa Maria d'Oló.

OSONA 13 municipis: Balenyà, Calldetenes, Centelles, Folgueroles, Gurb, Malla, Muntanyola, Roda de Ter, Sant Martí de Centelles, Santa Eugènia de Berga, Santa Eulàlia de Riuprimer, Tona i Vic.

VALLÈS OCCIDENTAL 17 municipis: Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Gallifa, Matadepera, Montcada i Reixac, Rellinars, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. 

VALLÈS ORIENTAL 21 municipis:  Aiguafreda, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Canovelles, Cardedeu, Figaró-Montmany, la Garriga, la Roca del Vallès, l'Ametlla del Vallès, les Franqueses del Vallès, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Martorelles, Tagamanent, Vallromanes i Vilanova del Vallès.

Document Actions