Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Resultats per taules: ApO guanya en tres de les 4 meses i victòria del PSC a Sant Miquel

La participació retrocedeix de manera homogènia un 9% en les 4 taules
Exterior del Centre Cívic La Xarxa de MOja, aquest diumenge, a l'espera de confirmar-se el recompte de vots de les altres dues taules del municipi
Exterior del Centre Cívic La Xarxa de MOja, aquest diumenge, a l'espera de confirmar-se el recompte de vots de les altres dues taules del municipi

dijous 01 juny 2023

 

L’anàlisi en detall dels resultats de les eleccions municipals a Olèrdola permet constatar de nou comportaments ben diferenciats en les taules del municipi. ApO obté una clara victòria en el conjunt d’Olèrdola i guanya en 3 de les 4 taules. Però en totes elles retrocedeix en xifra de vot i en percentatge de suports respecte les eleccions de 2019, en un context en què la participació ha baixat de manera homogènia un 9 % en cadascuna de les 4 taules.

Els resultats d’ApO de fa 4 anys van ser excepcionals i marquen el màxim històric d’aquesta candidatura des de que es va presentar per primera vegada, l’any 2003. ApO ha encadenat amb la de diumenge 6 victòries seguides, però aquest 2023 no podia arribar a la majoria absoluta que sí havia obtingut en les 4 convocatòries anteriors. ApO gairebé treu el doble de suports que la segona força, assolint 772 vots respecte els 364 d’IO. Però la pèrdua de 171 vots( un 18,6% dels suports de fa 4 anys) ha comportat que la suma d’IO,ERC i PSC superi en 202 vots els resultats d’ApO. Fa 4 anys Alternativa per Olèrdola li treia 11 vots de diferència a la suma de les altres tres candidatures.

ApO: rotund triomf a Moja malgrat el retrocés i davallada a Sant Miquel

Des de la seva creació, ApO fonamenta les seves majories en l’incontestable suport que rep a les 2 taules de Moja. Respecte fa 4 anys, ha retrocedit lleument: 2’8 punts( del 56% d’ara al 58,8 de 2019), amb una pèrdua de 76 vots. És l’única força que perd percentatge de suport en aquestes taules però la diferència respecte la resta de  forces continua sent tot un abisme: 250 vots separen a ApO d’ERC, la segona força en aquestes dues taules. En la taula de Sant Pere Molanta, on hi vota també Can Trabal, també registra ApO un lleu retrocés equiparable al de Moja en termes percentuals( del 47% de fa quatre anys al 44,6% d’ara), però manté amb claredat la seva condició de ser també la primera força política en aquesta taula malgrat la distància amb la segona força s’ha escurçat significativament( fa quatre anys li treia a JxO 118 vots i ara supera a IO per 55). On s’ha capgirat la situació ha estat en la taula de Sant Miquel d’Olèrdola, que també rep els vots de Daltmar. ApO deixa de ser la força més votada. Ha perdut 75 vots i passa del 35,9% al 22%. El PSC supera clarament a ApO i li treu 99 vots de diferència.

IO passa a ser segona força i obté els seus millors resultats a Sant Pere Molanta

La candidatura d’Impulsem Olèrdola, continuadora de la de Junts, manté posicions en les taules de Moja( del 13,7% al 15,1%); retrocedeix en la de Sant Miquel(passa del 20,9% al 14,8%); i assoleix els seus millors resultats en la de Sant Pere Molanta. En aquesta taula, malgrat la baixada de participació, puja 43 vots i amb 175 vots es fa amb el 33’9% de suports, quan fa quatre anys Junts rebia el 24,8% de quota electoral. L’augment de recolzament assolit en aquesta taula explica que IO superi en el conjunt del municipi a ERC i passi a ser segona força per 53 vots de diferència.

ERC manté posicions a Moja i a Sant Miquel i cau a Sant Pere Molanta

Els resultats d’ERC en tres de les quatre taules del municipi se situen en registres percentuals similars als de fa 4 anys: en les de Moja ara té el 23,8% i fa quatre anys el suport era del 21,9%, mentre que en la de Sant Miquel es queda amb el 18,9% quan el 2019 va fer-se amb  el 17,9%. És en la taula de Sant Pere Molanta on ERC pateix una clara davallada, passant del 18% de fa quatre anys a un modest 6,6% d’aquest 2023, la qual cosa l’ha convertit en la candidatura que menys suports recull en aquesta taula. ERC és segona força a Moja, tercera a Sant Miquel i quarta a Sant Pere Molanta.

Triomf del PSC a la taula de Sant Miquel

El PSC ha estat la candidatura que més ha crescut a Olèrdola en aquestes eleccions municipals, passant del 10,3% de fa 4 anys al 16,8% que obtenia en les eleccions de diumenge. Tot i la baixada de la participació, han estat 102 persones més les que han confiat en aquesta llista( de 197 a 299), en un creixement que s’ha concentrat en la taula de Sant Miquel. Allà passa a ser la força guanyadora, amb el 42,4% de suports, recollint 206 vots(el 68,9% dels vots que obté el PSC al municipi). A Moja el PSC té un discret 3,6% i a Sant Pere Molanta supera a ERC i passa de 28 a 65 vots( del 9% de fa 4 anys , al 12,6% d’ara). 

Document Actions