Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Roger Andorrà oferirà aquest divendres a Sant Pere Molanta l’espectacle “Electrogralla” dins el festival EVA

Aquest diàleg entre gralla i música electrònica es programa a les 22.00h, a la plaça de l’Església. Cal reservar a oldl.turisme@olerdola.cat

dimecres 07 juliol 2021

Una gralla esdevinguda orquestra. Aquesta és la proposta que arriba a la plaça de l’Església de Sant Pere Molanta, aquest divendres a les 10 de la nit, de la mà del Festival En Veu Alta. "Electrogralla" és el desenvolupament del projecte de final d’ESMUC del músic, musicòleg i compositor sallentí Roger Andorrà. Partint d’una sola gralla unida a un sistema digital per ordinador, aquest espectacle connecta  l’herència de la gralla vuitcentista amb la música actual. I és que gèneres com el ball pla, el pasdoble, el toc de castells i altres tornades de l’imaginari tradicional català passen pel filtre de la gralla preparada i entren de ple al segle XXI sense complexos. El graller genera així un espai sonor inèdit i obre una finestra entre la música d’arrel i la contemporània, aconseguint una textura identitària i original.

En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, Roger Andorrà definia “Electrogralla” com “un diàleg entre iguals” de la gralla tradicional amb la música electrònica.(àudio)

Amb la producció de Llibert Fortuny, durant el 2022 es preveu publicar el disc que recollirà aquest projecte de Roger Andorrà. L’actuació a Sant Pere Molanta suposarà una preestrena del treball i la recuperació de les actuacions de Roger Andorrà amb “Electrogralla” després del confinament.(àudio)

El treball e sfa des del respecte a la tradició de la gralla. I és que, tal i com assenyala Andorrà, no es perd el so de la gralla, tot i canviar de textura i de paisatge.(àudio)

L’entrada és gratuïta i cal reservar a oldl.turisme@olerdola.cat

Escolta l’entrevista a Roger Andorrà, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions