Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rosa Montserrat i Teresa Miralles reivindicaran en el pregó de la FM de Moja la igualtat de drets entre homes i dones

El pregó s’ha programat aquest divendres, a les 20.30h, al pati de la capella de Sant Cugat de Moja
Teresa Miralles
Teresa Miralles

dimarts 23 juliol 2019

 

El pregó de la Festa Major de Moja el pronunciaran dues dones “que tenen moltes ganes de seguir fent coses i estimen molt el seu poble”. Són la Rosa Montserrat i Segura, coneguda com “la Rosi”; i la Teresa Miralles i Pedro. En una entrevista a l’emissora municipal de ràdio, Teresa Miralles avançava que un dels missatges que apareixerà de manera destacada en el pregó és que les dones “ sempre hem de tenir dret i veu a tot arreu”.

Teresa Miralles i Rosi Montserrat són grans amigues i han compartit moltes vivències al poble. Montserrat té 70 anys i encara està activa treballant en una botiga d’electrodomèstics a Vilafranca. Teresa Miralles, a punt de fer 79 anys, és l’actual presidenta del Casal d’Avis de Moja, on té entre la seva Junta a la mateixa Rosi Montserrat. Amb la voluntat compartida de reivindicar la presència de la dona en tots els àmbits, les dues van ser de les poques dones que al municipi es van implicar activament en una candidatura que es va presentar en els inicis de la recuperació de la democràcia. Aquesta experiència en la política de proximitat tindrà la seva aparició en el pregó. I és que  tenien molt clar que volien participar “en les decisions que es prenguessin”.

El pregó l’han elaborat les dues conjuntament. S’aniran alternant intervencions, per bé que Teresa Miralles anuncia que parlarà més i dirà coses “que no agraden massa”. L’acte preveu que tingui una durada propera als 20 minuts i es recolzarà en la paraula pronunciada per les dues protagonistes, sense incorporar cap projecció de material audiovisual.

Document Actions