Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rosa Vendrell portarà aquest dijous a Moja l’espectacle “Memòries Líquides. Les veus del safareig”

L’espectacle està basant en testimonis de dones, incloent frases fetes, dites populars i cançons

divendres 21 febrer 2020

 

Una proposta “cultural, audiovisual, cantada i molt interactiva”. Així defineix Rosa Vendrell “Memòries líquides. Les veus del safareig”, l’espectacle que oferirà dijous a les 19.00h al Local Nou de Moja. L’entrada a aquest acte que organitza l’Ateneu Mogenc és lliure i una hora abans, a les 18.00h, es podrà veure una exposició de roba i estris de la bugada, oberta a rebre les aportacions dels veïns.

A “Memòries líquides”, Rosa Vendrell recull el testimoni oral i la història de moltes dones, fent “un viatge engrescador pels safareigs com espais de treball, de llibertat, de dolor i alegria, de socialització i de revolta”.  Vendrell, en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, indicava que l’espectacle està basant en aquest recull de testimonis, incloent frases fetes, dites populars i cançons.(àudio)

L´espectacle vol visibilitzar i donar valor a les tasques al voltant de la bugada, amb l’ànim de donar-li un tomb a les connotacions negatives amb les que s’han associat expressions com “fer safareig”.  Vendrell assenyala que els safareigs eren espais de llibertat i vindrien a ser les actuals xarxes socials. L’espectacle també vol rebel·lar-se contra les “certeses falses” d’expressions com “la roba bruta es queda a casa”. A “Memòries Líquides”, Vendrell fa tot el contrari: un exercici de “fer bogada” en públic per parlar de tot.(àudio)

 A Rosa Vendrell li fa especial il·lusió fer l’espectacle a Moja perquè la seva àvia, Elvira Miret Mata, va ser veïna del poble. “Memòries líquides” està a punt d’arribar als 50 actes públics i properament es podria veure a Andalusia i Extremadura. I és que, com diu Vendrell, “el patrimoni de l’aigua és universal”.(àudio)

A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties

 

Document Actions