Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Des d’Olèrdola, roses per a tota la comarca

Germinova, del polígon de Sant Pere Molanta, espera viure un Sant Jordi normalitzat però no agrada que caigui en diumenge

dijous 20 abril 2023

Un dels principals establiments distribuïdors de roses a l'Alt Penedès és Germinova, del polígon de Sant Pere Molanta. Des d’aquest punt del municipi aquests dies previs a Sant Jordi s’atenen comandes d’entitats i encàrrecs de particulars, preparant tota la logística per a ser presents amb parada pròpia aquest diumenge a la rambla de Vilafranca. En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, Teresa Alsina, de Germinova, explica que Sant Jordi és el dia fort de vendes de l’any al sector, però no poden fixar expectatives concretes perquè en un producte com la rosa és fa difícil fer previsions a llarg termini. Sí que assenyala que serà un Sant Jordi normalitzat, després de deixar enrere les restriccions derivades de la COVID. Això sí, al sector “no agrada” que Sant Jordi caigui en diumenge. Es considera que “és el pitjor dia de la setmana” perquè les empreses tanquen i el repartiment de roses dins dels centres de treball es pot ressentir en no ser un dia laborable. (àudio)

La presència de rosa del país és testimonial. Roses com les que es poden comprar a Germinova provenen de països com Colòmbia o Equador. Els costos han augmentat de manera considerable però des de Germinova han decidit no repercutir aquest increment de despeses en el preu final de la rosa. (àudio)

Tot i detectar que reben menys encàrrecs d’empreses, escoles o ajuntaments pel fet de ser diumenge, les floristeries sí que esperen que les famílies mantindran la tradició de comprar la rosa el mateix dia 23. La rosa més demanada per amplíssima diferència és la vermella. Però entre els clients joves també es venen roses amb els colors del Barça o la “rainbow”, amb els colors de l’arc de Sant Martí.

Tot i ser uns dies d’intens treball, establiments com Germinova viuen amb il·lusió l’entusiasme que contagia una diada de festa com la de Sant Jordi. (àudio)

A Olèrdola, la rosa es podrà adquirir també aquest divendres dia 21 en les parades que s'instal·laran davant de les escoles Circell de Moja i Rossend Montané de Sant Pere Molanta.

Escolta l'entrevista a Teresa Alsina, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions