Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Radouane Nour s'imposa en la 10k de Moja, enmig de la pluja i amb un gran èxit d’organització

Imke Shiersch guanya la prova femenina i en la cursa de 5 quilòmetres s’imposaven Isaac Piñero i Gemma Escofet
Moment de la sortida
Moment de la sortida

dilluns 18 novembre 2013

La insistència de la pluja no va impedir que la segona edició de la cursa 10k de Moja, celebrada aquest diumenge al matí, obtingués un meritori èxit de participació i d’organització. Prop de 250 persones van inscriure’s per a participar en aquesta prova que de nou incorporava la possibilitat de fer un trajecte de 10 quilòmetres o bé un de 5. El circuit era pla i travessava l’interior del nucli de Moja. La pluja va provocar dificultats afegides al pas pels trams de camins, però no es va haver de lamentar cap incidència remarcable. El mal temps va condicionar que alguns dels inscrits prèviament decidissin no prendre la línea de sortida i al final van ser 204 els atletes que van completar les curses: 155 la de 10 quilòmetres i 49 la de 5.cursa2.JPG

Radouane Nour, de l’SlopCat de Sabadell, es va imposar amb una gran autoritat en la prova de 10 quilòmetres, marcant un temps de 32 minuts 58 segons. El registre se situava molt per sota dels 34 minuts i 14 segons que l’any passat marcava Francesc Pascual. Nour va superar el segon classificat, Jaume Juvé(35:21), en gairebé dos minuts i mig. El penedesenc Jordi Grau va ser tercer amb un temps de 35 minuts i 48 segons. Nour explicava que la prova per a ell era un entrenament per a optar al triomf en la clàssica barcelonina de la Jean Boin(àudio)

En l’apartat femení va guanyar Imke Shiersch, alemanya resident a Les Roquetes i exatleta d’elit de triatló. Es va imposar amb un temps de 44 minuts i 08 segons. Eli Amat, de l’Esportiu Penedès, va tenir a tocar el triomf i només va arribar 3 segons més tard.Es dóna el cas que Amat l'any passat també finalitzava en segona posició.La tercera classificada va ser Montse Martí, amb 44:48. Imke Shiersch lloava l’organització i també treia importància a les dificultats que ocasionava la pluja.(àudio)

En la prova de 5 quilòmetres, el guanyador va ser l’atleta del Part Isaac Piñero,de Corredors.cat, amb un temps de 17’15. Superava amb claredat la marca del guanyador de l’any passat, Cesc Gallardo, que va ser de 17’51. Quim Sánchez, del Club Natació Vilafranca, va ser segon amb una marca idèntica a la de Piñero i tercer va ser Raül Matas, amb 17 minuts i 19 segons. Isaac Piñero té 32 anys i fins l’any passat jugava a futbol. Després de debutar aquests darrers mesos, el d'aquest diumenge ha estat el seu primer triomf en una prova. (àudio)copy_of_cursa3.JPG

Gemma Escofet, de La Granada, va ser la primera dona en completar la distància dels 5 quilòmetres, amb un temps de 22’12. Olga Pons va ser segona, amb 22’39 i Inés Poveda assolia pujar al podi, amb un temps de 24’23.

El primer olerdolenc en la cursa de 10 k va ser Jordi Fort, novè de la general. I la primera olerdolenca era la veïna de Moja Cristina Bedmar. En la prova de 5 quilòmetres el primer veí del municipi de nou va ser el jove Xavier Marín i la primera olerdolenca Núria Giner. Un dels protagonistes de la jornada va ser l’olerdolenc Ian Aroca, que amb només 9 anys va completar els 10 quilòmetres. Va ser l’atleta que més aplaudiments va rebre per part del públic que desafiava la pluja.

Un dels promotors de la prova, Juan Mancebo, es mostrava satisfet per com havia anat la cursa, malgrat el temps. (àudio)

Aquest diumenge també era evident que molts participants repetien gràcies al bon regust de boca que va deixar l’estrena de l’any passat. (àudio)cursa4.JPG

Entre els atletes participants hi havia el flamant nou regidor d’esports de l’Ajuntament d’Olèrdola, Juanma Samblás, que va fer la prova de 10 quilòmetres. Oferia un balanç molt positiu de les característiques del recorregut i de l’organització i expressava la seva voluntat de seguir recolzant des de l’Ajuntament aquestes proves que es fan al municipi.(àudio)

Les classificacions de la cursa es poden consultar a http://cursa10kmoja.wordpress.com

Escolta les entrevistes a protagonistes de la cursa, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions