Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’activen dues parelles lingüístiques a Olèrdola

Les parelles s’han format després de l’acte de presentació del programa “Voluntariat per la llengua”
Sessió dedicada al voluntariat per la llengua, celebrada aquest dimarts a Moja
Sessió dedicada al voluntariat per la llengua, celebrada aquest dimarts a Moja

dimecres 28 novembre 2012

 

 

 

Olèrdola ja té parelles lingüístiques. L’acte de presentació del programa “Voluntariat per la llengua”, fet aquest dimarts a la tarda al Centre Cívic La Xarxa de Moja, ha servit per a activar dues parelles lingüístiques al municipi. Seguint els criteris d’aquest programa, aquestes dues parelles lingüístiques quedaran un mínim d’una hora setmanal durant 10 setmanes per a conversar en català.

El mes de maig ja es va fer un primer acte de presentació al municipi, a Sant Pere Molanta, i va servir per a captar voluntaris que oferien el seu temps per a ajudar a persones que volien agafar fluïdesa parlant el català. Faltaven aprenents i la feina prèvia feta abans de la presentació d’aquest dimarts ha servit per a que dos veïns del municipi que volen aprendre el català s’interessessin pel programa. Així ho explica la regidora de cultura de l’Ajuntament d’Olèrdola, Arantxa Torres. (àudio)

L’acte d’aquest dimarts també ha servit per a presentar al municipi “Parla.cat”, el portal a internet amb recursos per aprendre català. Arantxa Torres explica que els assistents a la sessió van trobar el “Parla.cat” molt interessant i útil perquè permet als usuaris la llibertat d’organitzar-se l’horari en l’aprenentatge del català. (àudio)

La sessió d’aquest dimarts era organitzada conjuntament per l’Ajuntament d’Olèrdola i el Consorci per la Normalització Lingüística. Des de l’Ajuntament s’espera que aquesta col·laboració continuï per a reforçar el coneixement i l’extensió de l’ús social del català entre els veïns del municipi. (àudio)

Les dues parelles lingüístiques d’Olèrdola, si ho desitgen , disposen dels locals municipals per a poder fer aquesta hora setmanal de conversa.

Escolta l'entrevista a Arantxa Torres, clicant aquí

 

Document Actions