Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’ajorna per la pluja la reforestació programada aquesta setmana al Parc d’Olèrdola

L’activitat es farà el 12 i 13 de desembre, amb l'objectiu de regenerar la zona afectada per l’incendi de fa un any
La reforestació es farà accedint per la carretera de Daltmar
La reforestació es farà accedint per la carretera de Daltmar

dimecres 26 novembre 2014

La pluja caiguda en les darreres hores i les previsions meteorològiques que s’anuncien pels propers dies han motivat que s’ajornés l’actuació de reforestació programada aquesta setmana al Parc d’Olèrdola. Així ho han confirmat aquest dimecres al matí els Agents Rurals a l’Ajuntament d’Olèrdola. L’activitat s’ha traslladat als propers dies 12 i 13 de desembre, mantenint els continguts anunciats.

La reforestació pretén restaurar la zona afectada per l’incendi que va cremar  7’9 hectàrees del municipi el passat 11 de novembre, prop del nucli de Daltmar.Aquesta mateixa zona s’estava regenerant, perquè ja havia estat afectada per un gran incendi forestal l’any 2003. Aquests dos incendis sobre la mateixa zona, en tan poc espai de temps, ha comportat que la seva regeneració natural arbòria sigui mínima o inexistent.

En els anys 2005 i 2006, la Fundació Torres i el GEIF, van fer actuacions de reforestació a la zona, per fomentar la regeneració arbòria. L’incendi de fa un any afectava part de la zona reforestarada abans per part de la Fundació Torres. És per aquest motiu que es considera que convé tornar a fer actuacions de reforestació a la zona cremada.

Per tal de fer-ho viable, s’ha fet un projecte de restauració a la zona, com a treball de final de curs d’una alumna del cicle formatiu de grau superior de Gestió forestal i del medi natural de l’Institut d’Horticultura i Jardineria de Reus.

També s’ha comptat amb l’assessorament dels tècnics del Parc d’Olèrdola i Agents Rurals de la comarca. L’actuació consisteix en la plantació d’alzines, roures, arboços i pins.

També es faran treballs d’estassada de la vegetació cremada i franges de baixa combustibilitat per la prevenció de nous incendis a la zona.

Per tal de fer-ho possible es compte amb la participació i col·laboració de l’Ajuntament d’Olèrdola, el  Parc d’Olèrdola, la Fundació Miquel Torres, l’Institut d’Horticultura i Jardineria de Reus, l’ADF Rossend Montané , la Federació d’ADF Penedès-Garraf, el GEIF, el Col·lectiu Bosc Verd, i Agents Rurals. Cristina Badell, tècnica de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola, subratlla aquesta implicació d’entitats i institucions per un objectiu comú.(àudio)

El divendres dia 28 es preveia realitzar treballs de reforestació i estassada de la vegetació cremada, per part dels alumnes de l’Institut d’Horticultura i Jardineria de Reus, ADFs de la Federació i el GEIF. Aquesta feina ara ha passat a programar-se per divendres 12 de desembre. L’endemà, dissabte 13 de desembre, es fa convocatòria oberta a la ciutadania que vulguin participar, a més de les ADF de la Federació d’ADF Penedès-Garraf, el GEIF i Bosc verd. El lloc de trobada és el mateix que ja s’havia anunciat per aquest dissabte: la carretera d’accés a la urbanització de Daltmar. L’horari de l’actuació serà de 10:00 hores a les 13:00 hores. Abans de confirmar-se l’ajornament, Cristina Badell ja apuntava que l’actuació es faria els dies 12 i 13 de desembre si el temps no acompanyava, com així finalment ha estat.(àudio)

Els participants que vulguin col·laborar en l’actuació del dia 13, oberta a la ciutadania en general, caldrà que ho comuniquin, per tal de fer una previsió mínima  per poder preparar el material.El telèfon per comunicar la participació dels voluntaris, és el 93.890.35.02 de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de l’Ajuntament d’Olèrdola.

Cristina Badell també  recorda que el projecte de restauració que es farà ha estat elaborat per una alumne de l’Institut d’Horticultura i Jardineria de Reus. (àudio)

Es recomana que els participants portin un bon calçat, guants de treball i caveguet, si se’n disposa.

Escolta l'entrevista amb Cristina Badell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions