Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’aprova el preu públic per a que les empreses utilitzin la xarxa municipal wi-fi

És un requisit per a que els operadors ofereixin els serveis de telefonia fixa i d’internet a través d’aquesta xarxa
Moment del ple d'aquest dilluns
Moment del ple d'aquest dilluns

dimarts 16 abril 2013

Per unanimitat, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat aquest dilluns al vespre el preu públic per a l’ús de la xarxa d’antenes wi-fi municipals. Es tracta d’un dels darrers tràmits que restaven per a que les empreses que ho desitgin puguin comercialitzar i oferir als veïns d’Olèrdola, gràcies a aquesta xarxa d’antenes municipals, serveis de telefonia fixa i d’internet. El preu públic que les empreses han de pagar per utilitzar la xarxa d’antenes és de 1.500 euros anuals per operador, més 5 euros per família connectada. Aquesta setmana, durant les xerrades convocades per a donar a conèixer la xarxa wi-fi, una de les empreses que s’ha interessat per l’ús de la xarxa donarà a conèixer els preus que ofereix als veïns.

El grup municipal de CiU va votar a favor d’aquesta nova taxa per al lloguer de la xarxa wi-fi. Amb tot, el portaveu d’aquest grup municipal,Josep Maria Sánchez, considerava que aquesta mesura arribava tard.(àudio)

El govern municipal va fer notar “el desgavell ” existent a l’hora de regular el desplegament de la fibra òptica, tecnologia a la qual no es renuncia. L’alcalde, Josep Tort, explicava que, “mentrestant això no pot fer-se”, s’ofereix als veïns la possibilitat de millorar l’accés a Internet gràcies a aquest sistema wi-fi.(àudio)

El ple també va donar compte de la liquidació del pressupost de 2012. El regidor d’hisenda, Artur Santacana, subratllava que el més destacat és que havien baixat els ingressos, un 23%; mentre que les despeses s’havien reduït un 17%. El resultat pressupostari és de -233.066 euros, una quantitat que hauria estat positiva si no s’hagués fet la darrera amortització anticipada de crèdit. Amb tot, el resultat pressupostari ajustat és de 77.795 euros. El romanent de tresoreria per a despeses generals és de 307.908 euros.

Des de CiU es va subratllar que el romanent de lliure disposició per a l’Ajuntament és de 104.000 euros. La dada la va valorar Josep Maria Sánchez dient que el govern “s’havia menjat en només dos anys” el romanent de l’Ajuntament.(àudio)

En un criteri de prudència, des del govern es va fer notar que el fons de contingències per a fer front a impagats s’incrementava en més de 500.000 euros respecte les recomanacions establertes. L’alcalde va destacar que, malgrat ser un any difícil, l’Ajuntament segueix pagant a 20 dies i complint amb els requisits legals.(àudio)

El ple també va aprovar una modificació de pressupost per valor de 114.000 euros, incorporant finançament per a la instal·lació de jocs infantils en places del municipi, mobiliari pels locals socials o bé completar l’urbanització del carrer de Fontanilles a Sant Miquel. CiU hi va votar en contra després de fer notar que no havien pogut participar en la definició d’aquesta modificació de pressupost. Durant la sessió també es va donar compte de l’informe trimestral de tresoreria, que certifica que l’Ajuntament paga en un termini mitjà de 20 dies.

El ple també va donar llum verda al reglament del servei d’arxiu municipal i al catàleg de camins municipals. Durant el torn d’informacions de les diferents regidores, el regidor delegat de TIC, Xavier Serramià, recordava que la xarxa wi-fi no exclou que se segueixi treballant pel desplegament de la fibra òptica, però el wi-fi permetria ara “poder posar el dia en velocitat” la connexió a Internet que arriba a Olèrdola.

Eva Ruiz , regidora de sanitat, va anunciar que la metgessa que atén Olèrdola es jubila el mes de juny, confiant que el Cat Salut assigni al municipi una persona fixa. Arantxa Torres, regidora de cultura, va explicar que pel proper 29 d’abril s’ha convocat la reunió informativa sobre el Casal d’Estiu abans de l’inici del període d’inscripcions. També va subratllar que del 17 al 19 de maig se celebra la Trobada d’Olèrdola. L’alcalde va aprofitar aquest torn d’informacions en el ple per a felicitar al Casal d’Avis de Moja, la Societat la Lleialtat i Canal 20-Ràdio Olèrdola pels aniversaris que celebren aquest any. CiU va preguntar sobre les contribucions per a poder completar l’urbanització del carrer Major de Sant Miquel. El govern va respondre que dilluns mantindria una reunió amb el nou secretari en funcions per a definir com s’enfocava la qüestió.

Escolta l'entrevista a Josep Tort, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta l'entrevista a Josep Maria Sánchez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions