Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’aproven modificacions puntuals del POUM incloent l’entorn del camp de futbol de Sant Pere Molanta

Els ple de l’Ajuntament també dóna llum verda a la creació del servei de Protecció Civil d’Olèrdola

divendres 02 juny 2017

En  la sessió de ple de dimarts 30 de maig, l'Ajuntament d'Olèrdola va aprovar un seguit de  modificacions puntuals del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. Tal i com explicava el regidor d’urbanisme, Juanma Samblás, una part dels canvis suposaven corregir discordances i errors detectats després de 8 anys d’haver-se aprovat la darrera revisió. Per les seves implicacions la modificació més important de qualificació de sòl de les 5 plantejades comporta “deixar  clar que l’àmbit de l’entorn del camp de futbol de Sant Pere Molanta passa a ser d’equipaments”. Actualment és terreny agrícola i Juanma Samblás indicava que s’ha procedit a iniciar aquesta modificació “per evitar suspicàcies”, en el context de les negociacions que es mantenen amb el Bisbat per a que els terrenys del camp de futbol passin a ser municipals. (àudio)

Al nucli de Sant Pere Molanta, una altra modificació comporta que en un troç d’un terreny del carrer Sant Pere es pugui  construir. També a Sant Pere es modifica la qualificació dels terrenys de l’actual aparcament de l’escola i passa a ser sòl urbà. A Sant Miquel es corregeix un error al carrer Major i al polígon del Clot de Moja la part d’un terreny ubicat en el terme  d’Olèrdola passa ser qualificat com a sòl agrícola, en concordança amb la qualificació que té la resta de superfície, pertanyent a Vilafranca.

La regidora portaveu d’ERC, Fina Mascaró, va agrair als Serveis Tècnics municipals la feina feta i la informació facilitada, expressant que votaven a favor perquè “s’endreça allò que estava desendreçat”. ERC també deixava constància que un informe de la Generalitat no veia compatible la qualificació que es procedia a fer en l’àmbit del camp de futbol de Sant Pere Molanta. El PDeCAT s'abstenia "a falta de valorar amb més temps la proposta".

Un altre dels punts aprovats en el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola comportava modificar el pressupost, incorporant 20.000 euros més a la partida per a poder fer un ascensor adaptat a l’ajuntament. Una altra de les partides preveu donar llum verda a la signatura d’un conveni per a crear el servei de Protecció Civil d’Olèrdola. L’acord comporta preveure la partida per a finançar el conveni, a l’espera de poder tancar els detalls de la col.laboració. El PDeCAT va votar en contra de la modificació i ERC s’abstenia .

En la sessió s’aprovava igualment una modificació de la plantilla de personal, requalificant una plaça de la brigada per passar-la a paleta per necessitats del servei. El PDeCAT es va abstenir i el punt es va aprovar amb els vots d’ERC i ApO.

En l’apartat de mocions  es va aprovar reclamar a la Generalitat que torni a aportar als municipis el finançament que oferia per a les escoles bressol. ERC votava en contra perquè, tot i estar d’acord en la petició, trobava a faltar en l’exposició de motius fer referència “a l’ofec econòmic de l’Estat a la Generalitat”. El PDeCAT va votar a favor però va reclamar que la subvenció que arribés es dediqués a rebaixar la part que aporten les famílies, mentre que des del govern municipal es va recordar l’esforç municipal fet per assumir la part de la despesa del servei que no aportava la Generalitat.

Per  unanimitat s’aprovava una moció que demana un canvi en la normativa de trànsit perquè les senyals també es puguin retolar en català.  Tots els grups van votar a favor també d’una moció que demana l’elaboració d’un pla de gestió de l’aigua per la millora de la conca del riu Foix, incloent la millora de la depuració de les aigües residuals.

En l’apartat d’informacions de diferents regidores,Xavier Serramià, regidor de TIC, explicava que l’Ajuntament d’Olèrdola havia estat distingit com un dels pocs municipis catalans que tenen Finestreta Única Empresarial.Serramià també explicava que l'alcalde havia començat a mantenir reunions veïnals convocades per carrers.

El regidor d’esports, Pere Sadurní, avançava que es substituiran seients i banquetes al camp de futbol de Moja i que s’havia licitat i adjudicat el manteniment dels camps de futbol, “millorant la supervisió, el programa de treball i provocant un estalvi a l’Ajuntament”.

Eva Ruiz, regidora de Sanitat,  exposava que al consultori de Moja s’havien començat a fer feines de manteniment i millora que continuarien fins a mitjans d’aquest mes. Juanma Samblás informava del procés de licitació de l’enllumenat públic, preveient en una fase inicial el pas a leds en l’enllumenat públic de Moja. També informava que s’havia presentat una empresa al concurs per gestionar la zona esportiva de Daltmar.

Arantxa Torres, regidora de cultura, anunciava que en breu s’adjudicaria la gestió del bar del Local Nou de Moja i que l’activitat “Olèrdola, Ciutat Perduda” es celebraria enguany el 30 de juny i 1 de juliol.

L’alcalde també va informar que el proper 17 de juny, a iniciativa de l’Ateneu Mogenc, el municipi retria un homenatge a Josep Raventós i Valldosera. Va ser alcalde d’Olèrdola durant la 2a República, guanyant les eleccions municipals de 1934 encapçalant la llista d'ERC.

A preguntes d’ERC es va posar de manifest que encara no s’havia procedit a la recepció del sector de La Plana i que encara no estava encarregat l’estudi anunciat de necessitats a les urbanitzacions. També es va exposar que la millora en la neteja s’ha notat especialment als polígons i que en el nou contracte de neteja , el govern preveu “millorar el doble” en serveis als nuclis. També es va apuntar que s’estudia fer un pas de vianants elevat per evitar accidents a la cruïlla entre la Carrerada , el carrer Sindicat i la Plana, a Moja. L’oposició i el govern també van intercanviar posicions diferents sobre els problemes que havien conduit a que el consultori de Sant Miquel quedés temporalment sense servei. PDeCAt manifestava que l’Ajuntament havia d’haver comunicat feia 6 anys el canvi d’emplaçament del consultori. Des del Govern s’assenyalava que el consultori el construïa la Generalitat. Des d’ERC també es va expressar preocupació perquè no s’oferia previsió d’obertura. Així ho comentava la portaveu d’ERC, Fina Mascaró. (àudio)

També es va explicar a preguntes d’ERC que l’alcalde oferiria l’audiència pública que preveu el reglament de participació “abans de finalitzar aquest any” i que s’estaven valorant les millors opcions per aprovar el codi de bon govern.

Des del PDeCAT es van interessar per la neteja a la zona d'equipaments de Daltmar, les accions per a reclamar l’IBI d’autopistes o els nous preus de la teleassistència. El PDeCAT també va demanar que el reconeixement fet al Judo Olèrdola es fes a altres clubs del municipi. També es va entendre que l’equip de govern havia fet propaganda en les comunicacions fetes al municipi sobre el servei de creació d’empreses. A l’hora de fer balanç de la meitat del present mandat municipal, Josep Sánchez va demanar les dimissions dels regidors d’urbanitzacions, esports i sanitat.(àudio)

Pots consultar íntegre l’enregistrament del ple de l’Ajuntament d’Olèrdola clicant aquí

Document Actions