Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’enllesteixen les obres de reurbanització de la plaça del consultori mèdic de Moja

Només resten per completar treballs de senyalització

dijous 28 juliol 2022

Les obres de reurbanització de la plaça del consultori mèdic de Moja ja estan pràcticament enllestides, com han pogut comprovar els veïns i veïns que han passat aquests darrers dies per aquest nou espai públic que s’ha remodelat en la confluència dels carrers Carrerada i Sindicat. Per finalitzar les obres resten pendents treballs de senyalització horitzontal i vertical, incloent la delimitació de places d’estacionament de vehicles.

Adjudicades per un import de gairebé 150.000 €, les obres van començar a principis del mes de maig. Tenien un termini d’execució de 5 mesos i , malgrat algunes dificultats de subministraments de materials, la reurbanització es completarà  abans de finalitzar el termini. En declaracions realitzades fa uns dies a l’emissora municipal de ràdio, el regidor d’urbanisme, Juanma Samblás,  posava de relleu la gran transformació registrada en aquest espai públic i el positiu impacte visual de la nova plaça.(àudio)

Samblás indicava que el gruix de l’obra s’ha pogut finalitzar abans d’acabar juliol i només restarien per completar detalls en els propers dies per donar per acabada l’actuació.(àudio)

Espai públic de trobada per a la ciutadania

Hi ha  accessos a la plaça des del carrer Sindicat i de l’avinguda de la Carrerada, amb rampa i escales. Els paviments principals són peces de formigó de 40x40cm i 40x20 cm, situades formant línies. Aquestes peces modifiquen la seva direcció en funció de la seva situació a la plaça. Les obres també han comportat l’enderrocament dels murs perimetrals que tancaven la plaça, donant així una major sensació d’amplitud i obertura.

A la plaça s’han habilitat  tres zones de parterres amb vegetació. S’han mantingut  els dos lledoners existents i s’han plantat dos de nous de gran format formant una línia al carrer Sindicat. A l’altre extrem s’ha plantat un fals pebrer junt amb diversos arbusts. També es preveuen plantar enfiladisses a la paret, com a  continuació de la paret de tàpia del carrer Migdia.

Els bancs s’han col·locat formant grups. Per una banda hi ha dos grups de bancs de formigó circulars de tres dimensions i tres colors diferents que s’ubiquen  a l’interior de la plaça. Per altra banda hi ha tres bancs rectangulars més que es col·loquen de forma lineal seguint els parterres. També són de formigó, amb respatllers de fusta.

 

Document Actions