Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’espera que aquest dimarts s'obtinguin a Moja prop d’una quarantena de donacions de sang

Un equip del Banc de Sang recollirà les donacions al consultori mèdic, en horari de 18:00 a 21:00h

dilluns 22 setembre 2014

 

Aquesta dimarts, des de les 6 de la tarda i fins les 9 del vespre, es podrà donar sang a Moja. Un equip del Banc de Sang i Teixits de Catalunya s’instal·larà durant aquest horari al consultori mèdic de Moja per a recollir les donacions dels olerdolencs. Marta Hernández, tècnica de promoció del Banc de Sang, ens explica a Canal 20 que s’ha triat Moja per a poder recollir les donacions del conjunt del municipi.(àudio)

Per a donar sang cal tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos i no estar embarassada. L’equip del Banc de Sang inclou un metge que revisa en cada cas si es reuneixen les condicions per a fer aquest acte soildari.(àudio)

A Moja la previsió és la de poder superar la trentena de donacions i aproximar-se a la xifra de 40.(àudio)

Des del Banc de Sang es recorda que la necessitat de sang és constant i, per tant, també ho han de ser les nostres donacions. Cada dia, tots els hospitals i clíniques de Catalunya necessiten sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, ja que la majoria d'intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions.

La donació no ha d'estar lligada a situacions de tragèdia o d'emergència sinó que ha de ser un acte quotidià i habitual a les nostres vides. Només donant sang amb regularitat, “ disposarem sempre de sang suficient i segura en estoc”.

Recordem que els homes poden donar fins a 4 vegades a l'any i les dones, 3, sempre i quan es respecti l'interval mínim de dos mesos entre donacions.

Escolta l'entrevista a Marta Hernández, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions