Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’han recollit 26 donacions de sang aquest dimarts a Moja

La xifra es manté dins de la mitjana de donacions de les darreres campanyes
Imatge d'una donant de sang, aquest dimarts a Moja
Imatge d'una donant de sang, aquest dimarts a Moja

dimecres 24 setembre 2014

La incertesa per l’amenaça de pluja no va impedir que aquest dimarts a Moja es recollissin fins a 26 donacions de sang, gràcies a una de les periòdiques visites que fa al municipi un equip del Banc de Sang i Teixits de Catalunya. A més de les 26 persones que van fer l’acte altruista de donar sang, dues més que desitjaven fer aquest gest solidari no ho van poder fer la donació perquè no reunien algun dels requisits. L’equip del Banc de Sang va recollir donacions al consultori mèdic de Moja des de les 6 de la tarda a les 9 del vespre, si bé va ser a darrera hora quan més es va notar l’assistència de donants. El responsable de l’equip del Banc de Sang, el doctor Joan Gisbert, valorava que les dades de donants de la campanya d’aquest dimarts a Moja eren positives si es té en compte les dimensions del poble.(àudio)

La xifra de les 26 donacions efectuades és superior a la darrera visita del Banc de Sang a Moja i es manté dins de la mitjana de les campanyes. El doctor Joan Gisbert recorda que cal donar sang perquè és vital per a tractaments i no es pot fabricar.(àudio)

Un dels reptes és la captació de nous donants. Aquest dimarts es va donar el cas que una mare donant va anar al consultori amb el seu fill, que donava per primera vegada. La majoria de persones són donants fidels o bé tornen a donar sang després d’un temps de no poder-ho fer. És el cas de l’Eugènia, que explicava que es va fer donant “per solidaritat”.(àudio)

Els veïns que participen en les donacions valoren de manera molt positiva que es facin campanyes de captació de sang al municipi, malgrat recordar que ”caldria que hi anés més gent”.(àudio)

El Banc de Sang preveu mantenir els desplaçaments periòdics a Moja, com a mínim un cop l’any. També recorden que qui ho desitja pot donar sang a Vilafranca el primer dilluns de cada mes o bé en campanyes especials com les que s’ha programat aquest diumenge.

Escolta les entrevistes sobre la donació de sang a Moja, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

 

 

Document Actions