Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’han registrat 360 signatures de veïns per reclamar metgessa fixa a Moja

Les promotores de la recollida atribueixen a les retallades la dificultat d’estabilitzar un metge substitut

dijous 27 febrer 2014

La campanya veïnal per a reclamar metgessa fixa a Moja s’ha tancat amb un ampli suport. En pocs dies, fins a 360 signatures s’han pogut registrar donant suport a aquesta petició. Tal i com s’expressava en el full de recollida, l’acció era una forma de manifestar la inquietud generada al poble perquè “no se sap mai quin o quina professional et visitarà”.

Les signatures s’han recollit durant el mes de gener en establiments de Moja, Daltmar i Sant Miquel. Les dues veïnes promotores de la campanya, Margarida Roca i Àngels Alsinet, explicaven que de les 380 signatures recollides inicialment, per falta d’alguna dada es van haver de descartar una vintena. Les signatures van ser entrades al registre de l’Ajuntament d’Olèrdola per a després fer-les arribar al Cat Salut.(àudio)

La regidora de sanitat de l’Ajuntament d’Olèrdola, Eva Riuz, explicava fa uns dies que el consultori de Moja té assignada una metgessa fixa, però està de baixa. El CatSalut ha comunicat a l’Ajuntament d’Olèrdola que la setmana que ve s’incorporaria una metgessa substituta que estarà als consultoris de Moja i de Sant Miquel mentre no es pugui incorporar la titular de la plaça.

Les promotores de la recollida van parlar amb el director de l’Àrea Bàsica-Penedès Rural, a la qual està adscrita Olèrdola. Amb les explicacions obtingudes, van elaborar un full informatiu que van distribuir en els punts de recollida de signatures, deixant constància de la baixa mèdica de la metgessa que té la plaça fixa. Àngels Alsinet assenyala que els problemes que hi ha hagut per estabilitzar a Moja un metge substitut estan vinculats a les condicions laborals que ofereix el CatSalut als professionals. (àudio)

Marga Roca feia notar que “no s’entén que costi tant cobrir una substitució”, si no és causa de les condicions que s’ofereixen. Per Roca, la situació viscuda aquestes darrers setmanes a Moja és una conseqüència més de les retallades en serveis públics.(àudio)

Les promotores de la recollida de signatures agraeixen el suport rebut per part dels veïns i anuncien que faran seguiment per a que l’estabilitat al consultori es confirmi i es faci efectiva a partir de la setmana que ve.

Escolta l'entrevista a Marga Roca i Àngels Alsinet, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions