Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’implanta a Can Torres i Rectoria la recollida selectiva de la fracció orgànica amb contenidor

L’Ajuntament preveu implantar el mateix sistema de recollida a principis de 2018 a Cal Moles i Cal Segarra
Dissabte es feia la sessió explicativa i aquest dilluns ja era el primer dia de recollida
Dissabte es feia la sessió explicativa i aquest dilluns ja era el primer dia de recollida

dimecres 29 novembre 2017

Des d’aquest dilluns, la trentena de famílies que viuen als barris de Rectoria i Can Torres tenen més mitjans per a reciclar la brossa que generen. I és que aquesta setmana ja ha començat a funcionar el sistema de recollida amb contenidor de la fracció orgànica. La implantació s’ha realitzat de manera molt àgil. Una tècnica del Servei d’Educació ambiental de la Mancomunitat explicava dissabte al matí el funcionament de la recollida selectiva, en una sessió que també va servir per a lliurar als veïns els cubells marrons per a dipositar a casa les restes d’origen animal i vegetal. Dos dies després de la xerrada, aquest  dilluns, la brigada de l’Ajuntament d’Olèrdola instal·lava el contenidor marró a la zona de contenidors de rebuig ubicada a l’entrada de Can Torres i la mateixa nit l’empresa de recollida ja passava per Can Torres a recollir les restes de brossa orgànica dipositades al contenidor. La recollida del contenidor de fracció orgànica es farà tres dies a la setmana: els dilluns, dimecres i divendres, tal i com assenyala  Cristina Badell, tècnica de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola.(àudio)

La posada en funcionament del sistema de recollida selectiva de la fracció orgànica amb contenidor a Can Torres i Rectoria respon a una demanada sorgida en les reunions per carrers i nuclis que l’alcalde manté amb els veïns aquests dies. Des de l’Ajuntament es va avaluar que econòmicament era viable implantar-ho i es va considerar que així s’afavoria el reciclatge.(àudio)

A principis de l’any que ve, l’Ajuntament preveu instal·lar una illa de contenidors de recollida selectiva a Cal Moles i Cal Segarra , que inclouria també un contenidor marró per a reciclar la fracció orgànica.(àudio)

Amb la implantació de la recollida de la fracció orgànica amb contenidor a Rectoria i Can Torres, a Olèrdola ara hi conviuen fins a tres sistemes de recollida: El porta a porta, en funcionament a Moja, Sant Pere Molanta i Sant Miquel; el sistema de recollida amb contenidors,  llevat de l’orgànica, a urbanitzacions i altres disseminats; i ara aquest que permet reciclar la fracció orgànica amb el contenidor marró. Des de l’Ajuntament d’Olèrdola, es recorda que en condicions molt favorables existeix la possibilitat al municipi de reciclar la matèria orgànica a través de l’autocompostatge.

Escolta l'entrevista a Cristina Badell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions