Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’inicia a Olèrdola el procediment de regularització cadastral

La Gerència del Cadastre indica que la mesura és “de justícia tributària” i afecta a una petita part dels béns immobles

dimecres 23 juliol 2014

En un període de 4 anys, tots els municipis de l’estat han de procedir a la seva regularització cadastral. La mesura s’incorporava en una modificació de la llei del Cadastre i és de caràcter obligatori. En el cas d’Olèrdola, l’inici del procediment es va publicar al BOE el 16 de juny i, des de l’endemà, s’estableix un termini de 6 mesos per a realitzar-se.

Antoni Ripollès, gerent de la Gerència Regional del Cadastre de Catalunya, indicava que el propòsit d’aquesta regularització és el de tenir el cadastre del municipi actualitzat amb les dades reals. Per això es contrasta que les descripcions de propietats incloses en el cadastre corresponguin amb allò realment existent. Ripollès detalla que les diferències comporten donar d’alta noves construccions no registrades, augmentar les descripcions perquè s’han produït ampliacions o bé fer constar construccions auxiliars, com les piscines.(àudio)

Ripollès subratlla que aquest procediment d’actualització només afecta als titulars de béns immobles “que tinguin discrepàncies entre el que hi ha al cadastre i la realitat”, la qual cosa representa “una part molt petita del conjunt”.(àudio)

El gerent de la Gerència Regional del Cadastre posa l’accent en què el propòsit de la regularització és el de lluitar contra el frau fiscal que comporta la desactualització del cadastre en el cas del pagament de l’IBI, l’Impost de Béns Immobles. Per Ripollès, el procediment busca “la justícia tributària”.(àudio)

Ripollès es mostra convençut que evitar el frau és un objectiu que comparteixen la totalitat d’ajuntaments i “tots els ciutadans que paguen el que han de pagar”.

Per donar compliment a aquestes actuacions, una empresa acreditada per la Gerència del Cadastre, l’empresa NEXCAT, està fent des de dilluns tasques de treball de camp pel municipi. Els seus treballadors van degudament acreditats i preveuen completar aquests treballs de comprovació abans d’un mes. Per completar la tramitació d’aquesta actualització del cadastre a Olèrdola, el termini màxim establert és fins el 17 de desembre.

Escolta l'entrevista a Antoni Ripollès, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions