Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’inicia amb un elevat ús la facturació electrònica a l’Ajuntament d’Olèrdola

Pels proveïdors suposa reducció de costos, seguretat i agilitat en la tramitació

dilluns 23 febrer 2015

 

Des d’aquest mes de gener, els proveïdors de l’Ajuntament d’Olèrdola poden presentar les seves factures en format electrònic. L’entrada en vigor el passat 15 de gener  de l’article 4 de la Llei 25/2013, d’Impuls de la factura electrònica i creació del Registre Comptable en el Sector Públic, obligava a les administracions a posar en marxa aquest servei de facturació electrònica. I a Olèrdola l’experiència està sent molt satisfactòria, amb un nivell d’ús que supera les expectatives inicials.

Salvi Vendrell, treballador de l’Ajuntament d’Olèrdola, indicava que la factura electrònica és un document que substitueix la factura en format paper, contenint les mateixes dades. El servei el pot utilitzar tothom que emeti factures a l’Ajuntament i és obligació en el cas de factures de més de 5.000 euros. El format electrònic garanteix seguretat, seguint les directrius fixades per l’estat en la implementació d’aquest servei.(àudio)

A més de la seguretat, la facturació electrònica també suposa pels proveïdors la reducció de costos i agilitat en la tramitació.(àudio)

Des de l’Ajuntament s’ha constatat que les empreses disposen dels mecanismes necessaris per a utilitzar el servei, independentment del volum de la companyia. Un bon indicador és que en només un mes i mig s’han presentat 150 factures electròniques a l’Ajuntament d’Olèrdola.(àudio)
La factura electrònica i creació del registre comptable de factures en el Sector Públic garanteix l’ intercanvi de la informació sense error entre Administració i proveïdors. També permet que el registre d’entrada de les factures electròniques per part de les administracions es faci en un termini màxim de 24h des del seu lliurament, així com la reducció dels temps de tramitació. La facturació per mitjans telemàtics fa possible una major garantia en la recepció i registre per part dels proveïdors i un estalvi de costos en la generació i emissió de factures.
La factura electrònica és un document electrònic que conté el mateix tipus d’informació que hi ha en una factura tradicional, que es transmet a través de mitjans electrònics i que ha de complir amb el format facturae definit pel Govern Central. Per tal que la factura tingui validesa legal, ha d’estar signada digitalment amb una signatura electrònica avançada basada en un certificat digital reconegut pel CatCert que garanteixi la seva autenticitat i integritat.

El portal de recepció de les factures electròniques de l’Ajuntament es troba a la Seu Electrònica. Podeu obtenir més informació al web de l'Ajuntament: www.olerdola.cat

Escolta l'entrevista a Salvi Vendrell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions